3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 8:14
No menu items!

SSIF Broker anticipează trecerea pe profit a Napochim SA din 2014

spot_img

SSIF Broker anticipează trecerea pe profit a Napochim SA din 2014

Compania de investiții financiare SSIF Broker prognozează aducerea pe profit a societății Napochim SA din 2014, pe baza unor măsuri de relansare a activității și de finanțare. Anul viitor, Napochim vizează o creştere a cifrei de afaceri până la 12 milioane lei şi un EBITDA (profit brut) pozitiv de 2,85 milioane lei.

Cifrele apar într-o raportare de vineri a SSIF Broker către Bursa de Valori București (BVB), cu ocazia anunțului unui nou împrumut, în valoare de 400.000 de lei. SSIF Broker este acționar la Napochim, cu o participare de 20%.

Compania de investiții afirmă că, prin finanțarea constantă a producătorului de mase plastice și prin sprijinirea unui plan de relansare, contribuie la procesul de reindustrializare.

În 2012, SSIF Broker s-a implicat în activitatea Napochim, alături de alți acționari, iar primul pas a fost divizarea societății, pentru exploatarea potenţialului imobiliar oferit de terenul deţinut de către societate în centrul Clujului.

”Estimările specialiştilor din domeniul imobiliar referitoare la valoarea intrinsecă a terenului deţinut de către Napochim SA în zona centrală a oraşului Cluj-Napoca şi  estimările unei echipe de evaluatori referitoare la posibilităţile de dezvoltare generate de suprafaţa şi poziţia terenului, coroborat cu necesarul de spaţii de business în centrul oraşului, deschid perspective de valorificare complexă a acestui activ, fie individual, fie în asociere cu alţi investitori. În prezent, mai multe societăţi de dezvoltare imobiliară au prezentat principalilor acţionari ai Napochim SA proiecte conceptuale care să valorifice locaţia centrală a terenului, prezentând şi  recomandări referitoare la oportunităţi de finanţare a proiectelor imobiliare de anvergură. Toate aceste materiale sunt în faza de studiu, urmând ca la data când se va lua o decizie, acesta să fie comunicată publicului”, se afirmă în raport.

Din punctul de vedere al activității industriale, strategia de relansare presupune o fuziune dintre Napochim SA cu societăţile Bellplast SRL şi Calista SRL, producători zonali din domeniul maselor plastice, proces care va  genera o creştere a cifrei de afaceri şi a cotei de piaţă. Procedurile pentru finalizarea fuziunii sunt în curs.

”Această fuziune, a cărei finalizare este un punct prioritar pe agenda de lucru a echipei SSIF Broker, implicată în gestionarea societăţii Napochim, va conduce la o creştere a cifrei de afaceri până la 12 milioane lei şi un EBITDA pozitiv de 2,85 mil. lei la finalul anului 2014. Prin această operaţiune, se va obţine o reducere consistentă a costurilor operaţionale, produsele societăţii devenind mai atractive din punct de vedere al preţurilor, creându-se astfel premisa abordării mai multor segmente de piaţă, care în prezent se aprovizionează de pe piaţă asiatică din cauza lipsei alternativei locale”, se mai afirmă în raportul semnat de Mihai Buliga, președinte al CA, și de directorul general Grigore Chiş.

Vlad Bârleanu