10.6 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 23:23

SRS: Nu plec din PNL. Dacă Ponta rămâne consecvent, altceva îl determină să vrea ruperea USL

spot_img

SRS: Nu plec din PNL

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a declarat vineri că “nu se pune problema” să plece din partid și că “o alianţă atât de importantă” cum este USL nu poate să se “prăbuşească” din cauza lui. Stănescu a adăugat că, dacă Victor Ponta rămâne consecvent, înseamnă că altceva îl determină “să încerce ruperea USL”.

“Eu cred că domnul Ponta, peste weekend, se va gândi mai bine. Dacă domnul Ponta rămâne consecvent, înseamnă că a făcut un caz din cazul Sorin Roşca Stănescu. Înseamnă că altceva îl determină să încerce ruperea USL. (…) Eu sper ca USL să nu stea în persoana mea. Persoana mea nu este una atât de importantă încât o alianţă atât de importantă să se prăbuşească din cauza mea. Nu se pune problema să plec din PNL. Pentru acele lucruri care au putut fi interpretate drept atacuri la persoană mi-am cerut şi îmi cer scuze”, a declarat Sorin Roşca Stănescu, care vineri a fost la Târgovişte, în colegiul în care a fost ales senator.

Întrebat dacă va încerca să discute cu Victor Ponta, Sorin Roșca Stănescu a răspuns: “Ierarhic, domnul Ponta, care este prim-ministru, ar trebui să încerce să aibă o discuţie cu mine”.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a declarat joi seara că nu este mulţumit de soluţia PNL în cazul lui Roşca Stănescu şi a arătat că acesta a continuat criticile la adresa PSD, generând astfel cea mai mare criză a USL de la formare. Victor Ponta a precizat că, “dacă nu se face nimic, nu putem merge mai departe împreună”.

Ponta şi-a explicat ulterior declaraţia referitoare la criticile lui SRS, arătând că “s-a umplut paharul” şi că este vorba despre o campanie de denigrare a PSD, şi a precizat că, dacă Stănescu va rămâne în postul de senator PNL, atunci înseamnă că acordul USL nu se mai respectă.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, susţine că el şi liderul PSD Victor Ponta nu sunt în situaţia de a-şi da ultimatumuri, iar “ceea ce avea PNL de hotărât şi de spus a făcut-o”.

Antonescu precizase că PNL dezavuează aprecierile făcute de senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu la adresa PSD sau a liderului social-democrat, el arătând că oricine mai încalcă atât de clar protocolul USL va trebuie să se despartă de partidul din care face parte şi de USL.

Andrei Tudor