20.2 C
București
vineri, 18 iunie 2021 - 11:50

SRI își retrage ofițerii din ANAF

spot_img

Directorul Serviciul Român de Informaţii, Eduard Hellvig, a decis retragerea ofițerilor detașați în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală a Agenției Naționale Antifraudă.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, ne-a precizat că este vorba despre 28 de ofiţeri ai SRI care activau în cadrul DGAF din anul 2014, în prezent fiind în derulare “procesul de retragere etapizată a acestora”.

Potrivit sursei citate, colaborarea cu Ministerul Finanţelor Publice s-a realizat în baza art.14 din Legea nr.14/1992 privind organizarea şi funcţionarea SRI, care prevede că „în îndeplinirea atribuțiilor ce îi revin, Serviciul Român de Informații colaborează cu Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Protecție și Pază, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul de Interne, Ministerul Justiției, Ministerul Public, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Economiei și Finanțelor, Direcția Generală a Vămilor, precum și cu celelalte organe ale administrației publice”.

Ofițerii SRI au fost detaşaţi la solicitarea ANAF, în baza Legii 80/1995 privind statutul cadrelor militare şi a Legii 284/2010 privind salarizarea unitară, printr-o hotărâre a CSAT.

Olimpia Diaconiuc