9 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 12:56
No menu items!

SRI folosește stâlpi de lux pentru a-i ghida pe invitați. FOTOGALERIE

spot_img

SRI_sigla_SZ

Serviciul Român de Informații (SRI) folosește pentru oprirea sau ghidarea ziariștilor și a altor persoane din afara instituției stâlpi de ghidaj cu sau fără bandă retractabilă care au costat o avere.

Dacă pe piața de profil un astfel de produs costă sub 100 de euro, SRI a cumpărat stâlpii cu 150 sau 200 de euro. Și nu de oriunde, ci taman de la o firmă din Statele Unite ale Americii – Tensator.

Potrivit site-ului companiei, există în România doi distribuitori oficiali – Smart Team SRL, din București, și Kanata Impex SRL, din Brașov. Ambele au avut și au contracte cu statul, potrivit site-ului de licitații publice e-licitație.ro. Cu toate acestea, contractul cu SRI nu a fost publicat niciodată.

În schimb, regăsim un anunț al Camerei Deputaților prin care a fost acordat un contract pentru furnizarea a 80 de stâlpi de ghidare cu bandă retractabilă, dar nu de la firma Tensator, în valoare de 24.000 de lei. Cu alte cuvinte, deputații au reușit să găsească stâlpi de 300 de lei bucata (sub 100 de euro).

Nu știm câți stâlpi de lux a achiziționat SRI, pentru că instituția nu a dorit să ne răspundă la întrebări.

Lista stâlpilor ieftini pe care SRI nu a putut să și-i permită

http://www.dnctrafic.ro/trafic/stalp-opritor?gclid=CLmijJTMsr0CFQKWtAod8jYAaQ

http://www.mobilasidecoratiuni.ro/oferte/t/20/Mobilier-comercial/23508/402/Accesorii-HORECA/STALPI-GHIDARE-CU-BANDA-RETRACTABILA-FLAIR

http://www.casesigradini.ro/cauta/oferte/stalpi-ghidare-cu-banda-retractabila-flair

http://www.dncmagazin.ro/stalp-de-ghidare-cromat.html

Andi Topală