1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 1:54
No menu items!

SRI dă ora exactă… la mișto. Principalul serviciu secret perpetuează oficial o farsă. AUDIO UPDATE

spot_img

  •  UPDATE

SRI a scos de pe site-ul oficial anunțul, dar și de pe pagina de Facebook. Noi le-am salvat ca printscreen (fotografia paginii).

Serviciul Român de Informații a postat, pe pagina oficială de Facebook, un anunț privind  un „serviciu telefonic la care clienţii majori ai companiilor de telefonie din România pot afla dacă le-au fost ascultate telefoanele”.

Serviciul Român de Informaţii a colaborat cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Ministerul Justiţiei pentru realizarea unei baze de date necesară funcţionării unui serviciu telefonic la care clienţii majori ai companiilor de telefonie din România pot afla dacă le-au fost ascultate telefoanele. Acest serviciu a fost realizat de către cele trei instituţii ca urmare a recomandărilor făcute României de către Comisia Europeană în procesul de monitorizare a justiţiei.
http://www.sri.ro/sri-pune-la-dispozitia-cetatenilor-baza-de-date-cu-telefoanele-ascultate.html

SRI
pagina oficială de Facebook

Am sunat și noi la numărul 1958, la care se face referire, însă, după cum era firesc, la acest număr răspunde un robot care anunță… ora exactă. Am încercat să obținem lămuriri de la reprezentanții SRI, respectiv purtătorul de cuvânt Sorin Sava, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon și nici la sms. Mai ales că anunțul este postat și pe pagina oficială a SRI, la rubrica „SRI în media”.

Culmea, lămurirea ne-a venit de la așa-zisul partener al SRI în cadrul „proiectului”, Serviciul de Telecomunicații Speciale. Purtătorul de cuvânt al STS, Adrian Fulea, ne-a precizat că este vorba despre o farsă de 1 aprilie, făcută de un cotidian local, care astfel  a apărut și la rubrica „SRI în media”.

Nu înțelegem de ce SRI transformă o farsă de 1 aprilie într-un anunț postat pe o pagină oficială.

Andi Topală