3.3 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 18:27
No menu items!

SRI cumpără hârtie igienică de peste 2 milioane de lei. Furnizorul, o firmă cu un singur angajat

spot_img
  • Ioana Theodoru

Serviciul Român de Informații își ia măsuri de precauție pentru un an care se anunță dificil, având în vedere crizele care amenință România: cumpără hârtie igienică în valoarea de peste 2,2 milioane de lei (peste 440.000 de euro), la care se adaugă TVA. Achiziția este făcută de U.M.0929 București printr-un contract – cadru, împărțit în mai multe loturi, pentru furnizarea de produse din hârtie pentru igienă.

Anunțul de atribuire a celei mai recente achiziții de hârtie igienică, o tranșă din contractul cadru, în valoare de 293.735 de lei, a fost publicat chiar joi, 13 ianuarie, în platforma de monitorizare a achizițiilor publice (SICAP).

Atribuirea efectivă a primelor contracte a început, însă, în decembrie 2021, iar cinci dintre loturi au fost adjudecate de societatea Census Group SRL, din București, care livrează SRI hârtie igienică, normală și pentru dozator, dar și hârtie prosop și “șervețele fine” de masă, cerute în mod expres prin caietul de sarcini, probabil, pentru ca agenții să nu se zgârie cumva cu șervețelul atunci când se șterg la gură.

Census Group SRL este o firmă cu un singur angajat, care, însă, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor, a declarat în 2020, o cifră de afaceri netă de peste 3,7 milioane de lei și profit de peste jumătate de milion de lei. Deținută, în calitate de acționar unic și administrator de Paul Andrei Boje, societatea Census Group este obișnuită, încă de la înființare, în 2007, cu contractele cu instituții de stat, iar în ultimii trei ani a livrat hârtie igienică Camerei Deputaților.

Din 2019, Census Group a intrat și pe piața din Constanța, unde a derulat contracte cu CFR Călători – pentru livrarea de scaune ergonomice și scaune pentru vizitatori, cu Spitalul Județean de Urgență Constanța – produse din hârtie pentru igienă, iar în toamna lui 2021 a reușit să blocheze o licitație – tot pentru livrarea de produse din hârtie pentru igienă la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

Totuși, așa cum reiese din documentele publicate joi în SICAP de U.M. 0929 – SRI, Census Group nu reușește să acopere nevoile Serviciului.

Așa că, un lot de rezerve de hârtie prosop pentru dozator, în valoare de 404.965 de lei, îi va fi livrat de Fabi Total Grup SRL, tot din București, producător de produse de curățenie. Societatea este deținută de Valencia și Adrian – Paul Bichir, și este și ea abonată la contracte cu instituții de stat pentru livrarea de servicii sau produse de curățenie, printre clienți numărându-se, în ultimii ani, Curtea de Conturi a României, Institutul Național de Statistică sau Spitalul Militar Constanța.