2.5 C
București
luni, 4 decembrie 2023 - 4:22
No menu items!

Spray lacrimogen folosit la un concert. Mai mulți spectatori au avut nevoie de îngrijiri medicale

spot_img

Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au participat la un concert, într-o sală din sectorul 1 al Capitalei, în care unul dintre spectatori a pulverizat cu spray lacrimogen. Poliția a deschis dosar penal.

Conform poliției, în noaptea de sâmbătă spre duminică, „în jurul orei 00.40, prin apel 112, Secția 2 Poliție a fost sesizată cu privire la faptul că pe parcursul unui concert, care se desfășura într-o hală din Sectorul 1, un participant a pulverizat cu un spray iritant-lacrimogen”.

Zeci de tineri, mulți dintre ei minori, se adunaseră la un concert organizat într-un spaţiu de pe strada Băiculeşti, hală din apropierea unui liceu din sectorul 1, apoi s-au îmbrâncit pentru a putea ieşi din incintă, după ce s-a pulverizat substanţa iritantă. În busculadă, un tânăr a suferit echimoze la nivelul toracelui.

Odată cu polițiștii, la fața locului au venit și mai multe echipaje medicale. Nouă persoane au fost evaluate medical, dar nu a fost nevoie să fie transportate la spital. Opt dintre aceștia aveau vârste cuprinse între 15 și 16 ani. Unul dintre spectatori însă, s-a dus singur la un spital bucureștean, unitatea medicală fiind cea care a anunțat poliția că persoana respectivă acuză „o stare de rău, pe fondul inhalații unei substanțe iritante”.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Organizatorii au reacționat pe Instagram și au explicat incidentul.

„Ce s-a întâmplat aseară: un participant la concert a vrut să urce pe scenă în timp ce cânta Ian, dar agenţii de pază nu l-au lăsat. Acesta a folosit un spray cu piper şi l-a folosit pe agentul care păzea scena. De acolo, lumea s-a speriat şi s-a îmbulzit către ieşire”, au scris organizatorii evenimentului duminică după amiază, pe Instagram, citați de News.ro.

M. Nedelcu