17.4 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 13:00
No menu items!

Sporuri de 135% și salarii de zeci de mii de lei la Spitalul Lețcani care este gol de 22 de zile. Directorul Spitalului de Infecțioase: „Fac dezinfecție!”

spot_img

Situație revoltătoare la Lețcani, spitalul modular suport COVID, care a costat 13 milioane de euro din bani publici și care este închis de mai bine de trei săptămâni.
Personalul medical primește în continuare sporuri urișe, de 135% și salarii de zeci de mii de lei, potrivit REPORTERIS, în condițiile în care toți pacienții au fost mutați în alte unități spitaliești din cauza unor grave nereguli care nu au putut fi rezolvate timp de luni de zile.

O anchetă realizată de jurnaliștii de la ReporterIS a scos la iveală că o asistentă cu detașare câștigă 9.400 de lei net, pornind de la un salariu de bază de 4.000 de lei, fără să aibă nimic de făcut. un medic poate ajunge la 28.000 de lei fără să facă nimic și în continuare se pontează gărzi.

Spitalul a fost închis pe data de 14 ianuarie, oficial pentru dezinfecție. În realitate, în urma controalelor din partea Corpului de Control al Ministerului Sănătății s-a constat că există grave nereguli atât la instalația de climatizare cât și la instalația electrică.

Practic, containerele sunt improprii pentru a fi utilizate iarna, motiv pentru care, din cauza temperaturii foarte de scăzute din interiorul acestora, pacienții au fost mutați în alte unități spitalicești din Iași.

Spitalul Lețcani, dotat ca la carte, cu banii contribuabililor (Consiliul Județean Neamț a contribuit cu cu 3,2 milioane de euro, iar CJ Iași a pus restul de 10 milioane de euro) este gol, dar personalul, compus din 40 de persoane continuă să vină zilnic la serviciu fără să facă nimic.

Directorul Spitalului de Infecțioase, Laurențiu Roșu a declarat pentru RepoeterIS: „Fac dezinfecție, fac sterilizare, de aceea sunt în continuare la program normal”. Întrebat dacă medicii participă la dezinfecție și dacă aceasta poate ține 21 de zile, directorul Roșu a părut încurcat: „O parte sunt liberi, și-au luat concediile legale”.