8.3 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 8:18
No menu items!

Sportivi francezi, morți într-un accident de elicopter în Argentina. Drapelul CIO, în bernă

spot_img

Două elicoptere s-au ciocnit în localitatea Villa Castelli, în timpul filmărilor la un reality-show numit „Dropped”, realizat pentru canalul francez TF1

elicoptere_argentina

Zece oameni au murit luni în localitatea Villa Castelli din Argentina, în cea mai mare tragedie din istoria recentă a spectacolelor de televiziune, după ciocnirea a două elicoptere care filmau o competiție de supraviețuire transmisă în direct, relatează AFP.

Opt francezi care participau la acest reality-show numit „Dropped”, realizat pentru canalul francez TF1, și cei doi piloți argentinieni au murit în accident, au anunțat autoritățile locale argentiniene din provincia La Rioja, care au precizat că nu există niciun supraviețuitor.

Printre victime se află trei sportivi de performanță francezi – înotătoarea Camille Muffat, 25 ani, campioană olimpică en titre la 400 m liber, navigatoarea Florence Arthaud, 57 ani, și boxerul Alexis Vastine, 28 ani, bronz olimpic la JO 2008.

Elicopterele au decolat la 5.10 p.m., ora locală, și câteva minute mai târziu s-a auzit o explozie. Aparent, cele două aparate au intrat în coliziune în timpul filmărilor și toate cele zece persoane aflate la bordul celor două aparate au murit, a declarat Luis César Angulo, oficial responsabil cu securitatea în provincia La Rioja.

Un elicopter aparținea autorităților locale din provincia la Rioja și celălalt celor din provincia Santiago del Estero.

Concursul era produs de societatea de producție franceză pentru jocuri de aventură ALP pentru canalul francez de televiziune TF1. Emisiunea urma să fie difuzată la vară în Franța.

Filmările au fost suspendate și toate echipele implicate vor fi repatriate în Franța, a anunțat APL. Printre concurenții angajați pentru această emisiune se aflau și alți sportivi francezi.

Drapelul CIO în bernă în onoarea sportivilor francezi morți în Argentina

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a anunțat că a primit cu emoție știrea decesului a trei sportivi francezi, într-un accident de elicopter și, prin urmare, va lăsa pentru trei zile drapelul său în bernă la sediul de la Lausanne, relatează EFE.

Suntem șocați de această veste tristă. Gândurile noastre merg spre familiile și prietenii acestor mari sportivi care ne-au părăsit. Lumea sportului și familia olimpică au pierdut trei membri cheie. Nu au fost doar campioni în sporturile lor, ci au avut de asemenea un rol formidabil ca modele.

Comitetul Internațional Olimpic
comunicat de presă

R.D.