21.3 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 4:08
No menu items!

Spitalul Universitar va avea, din 2017, un heliport

spot_img

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti va avea, de anul viitor, un heliport, construit în cadrul sistemului integrat de urgenţă, ținând cont de faptul că, din totalul celor aproximativ 500 de pacienţi care ajung zilnic la spital, între 20% sunt urgenţe majore.

Managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Cătălin Cîrstoiu, a declarat, miercuri, că, după ce, în luna aprilie 2015, spunea că este mare nevoie de un heliport pentru urgenţele majore care ajung la spital, „am găsit investitorul, vom semna contractul şi vor începe lucrările care vor dura până la sfârşitul anului”.

Cătălin Cîrstoiu a spus că a fost finalizată consolidarea integrală a spitalului şi a deschis secţii noi, dar că, pentru a realiza un sistem integrat de urgenţă, ar avea mare nevoie de acest heliport. „Ne-am dorit foarte mult să avem posibilitatea să realizăm acest heliport, iar cazurile foarte grave să fie aduse rapid cu elicopterul la spital. În spital sunt internaţi anual 65.000 de pacienţi. Din totalul internărilor, aproximativ 60 la sută necesită intervenţii chirurgicale”, a declarat Cătălin Cîrstoiu.

El a mai spus că, zilnic, la unitatea de primiri urgenţe sunt 500 de cazuri, iar din totalul acestora, între 15 şi 20 la sută sunt urgenţe medicale majore, fiind vorba despre cazuri foarte grave.

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a fost construit în 1978, după ce, la cutremurul din 4 martie 1977, s-a văzut că un singur spital de urgenţă în Capitală (Spitalul Floreasca – n.r.) nu este de ajuns.

SUUB este, totodată, singurul spital din Capitală care are toate specialităţile necesare unei astfel de unităţi.

Olimpia Diaconiuc