3.5 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 7:37
No menu items!

Spitalul Sfânta Maria din București va efectua transplanturi de pancreas din 2015

spot_img

Sâmbătă s-a lansat un proiect pentru depistarea precoce a cancerului de sân

Banicioiu Nicolae_SZ

Ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu a anunțat, sâmbătă, că începând din 2015 vor fi efectuate la Spitalul “Sfânta Maria” din Capitală primele operații de transplant de pancreas.

”Am o veste foarte bună pentru pacienți. Transplant de pancreas se va face nu numai la Cluj, dar și la București. Începând din 2015 vor fi efectuate la Sfânta Maria primele operații de transplant de pancreas”, a afirmat Bănicioiu, citat de Agerpres.

Ministrul a spus că acest lucru este o confirmare a faptului că România s-a clasat pe locul doi în Europa la proceduri de transplant și număr de donatori, în 2013.

Spitalul Clinic Sf. Maria București a lansat miercuri un proiect pentru depistarea precoce a cancerului la sân, prin deschiderea unui centru de senologie, în premieră în România.

Centrul de senologie, în care se fac operații de cancer mamar de câțiva ani, va fi transformat într-un centru național important pentru orice etapă, care ține de această maladie, de la controlul de rutină și până la reconstrucția sânului. Centrul oferă servicii complete pentru orice persoană care are o suspiciune de cancer la sân.