6.6 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 5:40

Spitalul modular din Pipera, deschis marți seară. Vor fi transferați pacienți COVID care au nevoie de oxigen

spot_img

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat că Spitalul modular de la Pipera va primi, marți seară, primii pacienţi. Vor fi direcţionaţi bolnavii care au fost deja evaluaţi și au nevoie de oxigen.

”Astă seară începe transferul primilor pacienţi în Spitalul Modular Pipera, urmând să lucrăm în zilele următoare pentru operaţionalizarea în continuare a restului de paturi, mai avem 100 de concentratoare de oxigen”, a declarat Cseke Attila, după o vizită la Spitalul modular Pipera. 

Ministrul a precizat că Primăria Capitalei va suplimenta fondurile pentru această unitate medicală. 

”Astăzi, în şedinţa CGMB vor fi 2 proiecte de hotărâri de Consiliu care vor sprijini această operaţionalizare, inclusiv o rectificare bugetară pentru acoperirea unor cheltuieli pentru acest spital”, a spus ministrul Sănătăţii. 

Potrivit lui Cseke Attila, CNCCI a fost informat că din această seară sunt disponibile aceste locuri şi analizează de unde vor veni pacienţi. 

”Sunt pacienţi care sunt deja evaluaţi medical, inclusiv din punct de vedere al radiografiei. Vin în momentul în care ştim că au nevoie de internare şi oxigen”, a menționat ministrul. 

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat, duminică, operaţionalizarea Spitalului Modular de la Pipera. Spitalul modular va dispune de cel mult 374 de paturi dar, în primă fază, vor fi reoperaţionalizate o sută de paturi.

                                                                                                                  Adina Silav