4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 0:45
No menu items!

Spitalul de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” va fi modernizat

spot_img

Spitalul de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din sectorul 2 va fi modernizat cu fonduri de la bugetul local.
Potrivit unui comunicat de presă al autorităţii locale, spitalul este cel mai apropiat de autostrada Soarelui şi aici sunt aduşi răniţii din accidentele rutiere. Tot aici sunt trataţi şi pacienţii din sectorul 2, dar şi din judeţele apropiate – Ilfov, Călăraşi şi Ialomiţa.

În cadrul întrevederii pe care a avut-o miercuri cu conducerea spitalul, primarul Sectorului 2, Neculai Onțanu a decis să aloce bani pentru modernizarea clădirii spitalului, reabilitarea termică a acesteia şi montarea de sisteme de producere a energiei regenerabile cu ajutorul panourilor solare (pompe de căldură), astfel încât să se reducă costurile de întreţinere şi să crească confortul miilor de pacienţi care sunt trataţi zilnic.

Spitalul de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” a fost construit în anii 1970 şi a fost destinat, iniţial, muncitorilor de la Uzina ”23 August”. Dăruirea cu care muncesc doctorii l-au transformat într-o unitate medicală de elită care tratează mii de pacienţi din Bucureşti, dar şi din 3 judeţe limitrofe Capitalei.