25.2 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022 - 21:10
No menu items!

Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea, precizări în cazul acuzațiilor de malpraxis: „Pacienta a fost internată și monitorizată permanent”

spot_img

Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea a transmis, miercuri seară, într-un comunicat de presă, o serie de precizări privind acuzațiile de malpraxis aduse de tânăra gravidă în 39 de săptămâni căreia i-a murit fătul în pântec. Potrivit reprezentanților unității medicale, tânăra a fost internată și monitorizată permanent, iar „în decurs de 12 ore au fost efectuate trei înregistrări cardiotocografice de rutină, la ultima dintre acestea fiind constatată absența bătăilor cardiace fetale, fapt confirmat și la examenul ecografic”. 

„Pacienta s-a prezentat în data de 27.06 a.c. la cabinetul din Ambulatoriul Integrat al spitalului, conform recomandării medicului curant (din data de 24.06.2022), pentru reevaluare clinică și ecografică, investigații clinice și paraclinice și evaluarea planului de management al cazului, inclusiv conduita terapeutică în sarcină.

Consultul pacientei s-a realizat imediat, iar medicul curant  a propus internarea pacientei în Secția Obstetrică Ginecologie a spitalului pentru supraveghere de specialitate și monitorizarea sarcinii.

De la momentul internării s-au efectuat analize de laborator, examen ecografic, înregistrări cardiotocografice, pacienta având o stare generală bună, fără a fi în travaliu.

Pe parcursul internării au fost realizate toate recomandările medicale consemnate în foaia de observație, pacienta fiind monitorizată permanent. În toată această perioadă, pacienta nu a acuzat simptome care să determine schimbarea procedurilor/recomandărilor consemnate în foaia de observație. În decurs de 12 ore au fost efectuate trei înregistrări cardiotocografice de rutină, la ultima dintre acestea fiind constatată absența bătăilor cardiace fetale, fapt confirmat și la examenul ecografic. Pacienta a fost informată în legătură cu absența activității cardiace fetale, i-a fost explicată conduita terapeutică de urmat în acest caz și a primit îngrijirile de specialitate necesare”, se precizează în comunicatul de presă. 

Cazul a fost analizat la Raportul de Gardă al spitalului, fiind demarată și o anchetă internă în acest sens.

„Deoarece în prezent este în derulare o anchetă penală, nu putem face publice alte informații cu privire la această situație regretabilă, dar, la finalizarea cercetării în curs, vom publica rezultatele acesteia.

Asigurăm pacienții și aparținătorii pacienților care sunt internați sau accesează serviciile oferite de Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea de faptul că, întotdeauna, politicile și proiectele noastre au avut în centrul atenției pacientul, iar preocuparea pentru creșterea calității serviciilor medicale este un obiectiv permanent al angajaților spitalului.”, se mai arată în comunicatul de presă. 

Raluca Dan