8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 7:02

Spitalul COVID modular din Iași, nefuncțional la patru luni de când a fost ridicat. Tătaru: Nu are avize și personal

spot_img

Spitalul modular de la Lețcani, județul Iași, pentru pacienții cu Covid-19 nu este funcțional nici astăzi, deși în urmă cu două săptămâni a fost predat Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva”, fiind prezentat ca singurul spital ROL 3 din țară și chiar din Sud-Estul Europei. Aici ar fi trebuit internați pacienți încă din urmă cu 4 luni, potrivit proiectului inițial, însă ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat luni că unitatea nu este așezată structural și încă nu are avizele necesare.

Conform ministrului, va mai dura până când pacienții vor putea fi tratați în spitalul modular, pentru care trebuie asigurat și personalul necesar. Asta în condițiile în care spitalele ieșene care tratează bolnavi de Covid-19 sunt ocupate la capacitate maximă, scrie G4Media.

În 21 aprilie, Consiliul Județean Iași, condus de Maricel Popa (PSD), anunța că firma americană SDI Global LLC A.Ş., care are o filiala si in Turcia, a fost declarată câştigătoare la licitaţia pentru livrarea spitalului modular. Valoarea contractului se ridică la 13,2 milioane euro (10 milioane de la CJ Iași și 3,2 milioane de la CJ Neamț), iar firma avea termen 20 de zile pentru livrare, iar alte 7 zile pentru montare şi operaţionalizare, scria atunci Ziarul de Iași.

Livrarea componentelor, în situația dificilă a transporturilor internaționale din cauza pandemiei, a fost întârziată, iar termenul de punere în funcțiune a spitalului a fost amânat.