Spitalele se pregătesc pentru o posibilă epidemie de Ebola

Mai multe echipamente de protecție biologică au intrat în dotarea Spitalului pentru Copii din Cluj-Napoca

ebola

Opt echipamente de protecţie biologică împotriva virusului Ebola au fost achiziţionate de Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj – Napoca. Fiecare echipament este compus din combinezon împotriva riscurilor biologice, mască specială şi ochelari etanș.

Unitatea medicală din Cluj a cumparat opt astfel de echipamente prin achiziţie directă la preţul de 99 de lei/bucata. Achiziţii similare s-au făcut şi la alte spitale sau unităţi medicale din ţară, precum Spitalul de Boli Infecţioase Braşov, Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău ori Serviciul de Ambulanţă Covasna.

La începutul acestei luni, Guvernul a alocat 25 de milioane de lei pentru pregătiri împotriva unei eventuale epidemii de Ebola. Aceste pregătiri presupun amenajarea unui spital militar de campanie, organizat în containere, în apropiere de Bucureşti; modificarea a cinci ambulanţe pentru transportul pacienţilor şi pentru punerea la dispoziţia medicilor a unui avion militar, la nevoie.

De altfel, vineri, Ministerul Sănătății a lansat în dezbatere publică un proiect de act normativ privind includerea în programul național de sănătate a combaterii infecţiilor cu virusul Ebola și a intervenţiilor în cazul acestora.

NICIUN COMENTARIU