0 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022 - 22:58
No menu items!

Spitalele din Londra au rămas fără personal medical din cauza Covid-19. Armata trimite medici militari în ajutor

spot_img

Spitalele din Londra sunt în criză de personal medical din cauza Covid-19, astfel că Ministerul Apărării din Marea Britanie va trimite medici militari și personal necesar pentru a susține sistemul de sănătate.

În jur de 200 de membri ai forţelor armate urmează să fie puşi la dispoziţia spitalelor din capitala Regatului Unit, epicentrul unui nou val de coronavirus provocat de varianta Omicron, cu o creştere puternică a numărului de îmbolnăviri.

Potrivit Ministerului Apărării britanic (MoD), este vorba despre 40 de medici militari şi 160 de membri ai personalului aflat în serviciu, care vor trebui să umple golul lăsat de absenţa personalului medical, ca urmare a îmbolnăvirilor sau a plasării unora dintre aceştia în carantină.

Anunțul vine după ce premierul britanic Boris Johnson a declarat săptămâna aceasta că executivul speră să depăşească acest nou val fără a impune restricţii suplimentare în Anglia.

Joi, 17 unităţi spitaliceşti din Anglia au anunţat incidente critice, o alertă care dovedeşte existenţa de temeri cu privire la faptul că servicii de urgenţă nu mai pot fi oferite în siguranţă.