4 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 22:59
No menu items!

Spital cu 120 de paturi COVID, ținut închis

spot_img

Noul spital de îngrijiri și paliație din Botoșani, care deține 120 de paturi pentru pacienți COVID-19 nu a fost încă deschis, deși este finalizat, deoarece nu este racordat la utilități, conform Monitorul de Botoșani.

Spitalul a fost renovat încă din vară, cu fonduri alocate din bugetul statului, prin Compania Națională de Investiții (CNI) și are 42 de saloane cu baie proprie, cu o capacitate totală de 84 de paturi. Fiecare dintre acestea este dotat cu câte o sursă de oxigen, vitală pentru pacienții bolnavi de coronavirus, în stare gravă și medie. Potrivit constructorului, pentru bolnavii de covid ar putea fi adaptate saloanele pentru înca un pat, capacitatea fiind, astfel, de 120 de paturi.

Constructorul, citat de ziariști, spune că această cladire este finalizată în proporție de 95%, dar nu este racordată la utilități, deși s-au făcut demersuri.

“In luna aprilie am trimis adrese la CJ, la Prefectura, Primarie, chiar si la Minister sau presedinte. Am propus sa facem toti o mobilizare ca sa il transforme in spital Covid. La vremea respectiva ei cautau solutii prin sali de sport sau pe la Dorohoi. Le-am spus ca aici sunt trase retelele si cu un efort comun, puteam sa finalizam spitalul ca sa fie gata intr-o luna-doua. In primul rand, autoritatile locale trebuiau sa scoata la licitatie utilitatile inca de atunci. Fiecare ne-a pasat de la unul la altul si au lasat-o asa, in coada de peste. Fara niciun raspuns. Te trimit de la unii la altii. Un fel de ping-pong. Noi acum am finalizat spitalul, conform termenului dat de CNI, dar utilitati tot nu sunt”, a spus Radu Mihalache, director adjunct al companiei care a facut lucrarea, potrivit sursei anterior citate.

Sursa foto: Monitorul de Botoșani