25.7 C
București
sâmbătă, 2 iulie 2022 - 2:24
No menu items!

Spion rus, decapitat de gruparea jihadistă Stat Islamic

spot_img

Gruparea jihadistă Stat Islamic a dat publicității o înregistrare video cu execuția unui presupus agent al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB, ex-KGB), care ar fi reușit să se infiltreze în rândurile sale.

În înregistrare, un bărbat îmbrăcat într-o salopetă roșie spune în limba rusă că este originar din Groznâi (capitala Ceceniei) și că a fost racolat în primăvara anului 2014 de către FSB în orașul Maikop (republica Adîgheia din Caucazul de Nord), iar apoi trimis într-o zonă din Irak, aflată sub controlul Statului Islamic.

La fel ca în alte cazuri, spionul rus a fost decapitat, în spatele acestuia fiind un călău cu un cuțit în mână. „Rușilor, veți fi dezamăgiți și umiliți„, spune bărbatul aflat în spatele spionului.

Serviciul de presă al FSB nu a dorit să comenteze în legătură cu execuția presupusului spion rus, limitându-se să spună că nu dispune de informații despre această înregistrare.

Gruparea a amenințat recent Rusia cu atacuri sângeroase, într-o înregistrare video în limba rusă. ‘Curând, foarte curând, sângele se va întinde ca un ocean’, au amenințat islamiștii Kremlinul, care a lansat la 30 septembrie o campanie aeriană în Siria în sprijinul forțelor președintelui Bashar al-Assad împotriva grupărilor teroriste, între care și Statul Islamic.