9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 4:36

Spectrul insolvenței bântuie familia Prigoană

spot_img

Firmele familiei Prigoană au acumulat datorii uriașe. Creditorii au început să ceară insolvența Rosal Grup

Prigoana_SZ

Plecarea PDL de la guvernare pare să fi generat probleme financiare pentru firmele familiei lui Silviu Prigoană, dacă ne uităm la ce datorii au acumulat. Mai nou, doi creditori importanți au depus la Tribunalul București cereri de introducere în insolvență pentru cea mai importantă și cea mai cunoscută firmă a imperiului Prigoană, Rosal Grup, societatea care prestează servicii de salubrizare, reciclare, deszăpezire sau amenajare spații verzi, potrivit paginii de internet a firmei.

Cei care cer insolvența Rosal Grup sunt Țiriac Auto și SC AA Marketing And Management SRL. Până la acest moment Tribunalul București nu a fixat termen în cele două dosare de insolvență.

Dacă în cazul Țiriac Auto este vorba, cel mai probabil, de neachitarea unor debite pentru mașinile pe care firma Rosal le-a luat de la cunoscutul dealer auto, interesantă este cererea celei de-a doua societăți. AA Marketing And Management SRL este o societate cu mult background, fiind abonată la banii publici ai Primăriei Sectorului 3 din perioada când la conducerea instituției se afla democrat-liberalul Liviu Negoiță.  În acea perioadă firma a fost condusă de Florentina Gruia, fosta soție a avocatului Doru Boștină. Zeci de milioane de euro a încasat AA Marketing And Management SRL de la Primăria lui Liviu Negoiță pentru contracte de furnizare elemente decorative – bănci în special, sau echipamente pentru numeroasele spații de joacă realizate de primar în sector în urma unor licitații unde participa mai mereu doar această societate.

Coincidență sau nu, Rosal-ul lui Silviu Prigoană a avut și el o relație foarte strânsă cu aceeași primărie condusă de Liviu Negoiță, firma beneficiind de importante contracte pe bani publici în Sectorul 3. De altfel Primăria Sectorului 3 apare și în prezent în portofoliul de clienți al Rosal Grup, așa după cum este prezentat el pe pagina de internet a societății. O verificare pe pagina de internet a ANAF ne arată că Rosal Grup SA a strâns și ceva datorii la bugetul de stat și că împotriva societății s-ar fi pornit executarea silită de către fisc. Obligațiile restante la bugetul de stat sunt de 3.399.572 lei.

În cazul unei alte societăți din grupul Rosal, Rosal Media este o situație mai ciudată. Pe 29 mai, Administrația Finanțelor Publice a Sectorului 3 a depus la Tribunalul București o cerere de deschidere a procedurii insolvenței în cazul acestei firme, pentru posibile datorii acumulate. Numai că Rosal Media apare ca fiind o societate dizolvată prin decizia Tribunalului București din 15 mai 2013, hotărâre judecătorească care ar fi trebuit să fie comunicată și Fiscului.

Cristi Ciupercă