7.7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 22:16
No menu items!

Specialiștii avertizează: epidemie de gripă în februarie

spot_img

Ne paște epidemia de gripă! Luna februarie vine cu gripă în România, avertizează Institutul Cantacuzino. Epidemii sunt deja raportate în Franţa şi Statele Unite, unde s-au înregistrat şi decese. În această perioadă, Ministerul Sănătăţii a alocat suma de opt milioane de lei pentru repornirea producţiei de vaccinuri antigripale la Institutul Cantacuzino.

Epidemia de gripă în sezonul 2012-2013 a început în Statele Unite mai devreme şi cu niveluri mult mai mari decât în anii precedenţi. Reprezentanţii Institutului Cantacuzino spun că în scurt timp vor apărea primele cazuri de gripă şi în România.

„Aşteptăm ca în două, trei săptămâni să apară şi în zona ţării noastre o evoluţie epidemică. Va fi epidemie de gripă care va însemna bolnavi izolaţi la domiciliu, internări în spital, solicitări la ambulanţă, consum mare de medicamente”, a spus Viorel Alexandrescu, şeful Centrului Naţional de Gripă Institutul Cantacuzino

Specialiştii avertizează că există posibilitatea şi a decesului unei persoane care face gripă. Gripa se răspândeşte cel mai uşor în spaţiile aglomerate. Şcolile, spitalele, dar şi mijloacele de transport în comun sunt zone în care puteţi lua cel mai uşor virusul.

D.M.