9.3 C
București
duminică, 11 aprilie 2021 - 13:17

Spaţiile comerciale, demolate și la stația de metrou Pipera. Autoritățile au intervenit noaptea

Demolarea chioşcurilor de la metrou continuă. Autoritățile au desfiinţat, joi noapte, spaţiile comerciale de la stația Pipera.

Decizia de a dezafecta spațiile comerciale din metrou noaptea a fost luată pentru a nu stânjeni circulația călătorilor.

De asemenea, pentru a preveni orice incident, la fața locului au fost prezente mai multe echipaje de poliție și jandarmi.

Forțele de ordine și cei trimiși să pună la pământ chioșcurile au fost huiduiți de oamenii care aveau magazine acolo. Furioși au fost și câțiva călători care nu au mai putut intra în subteran, pentru că ușile stației Pipera au fost închise cu 30 de minute mai devreme decât în mod normal.

Acțiunea a început după ora 22.00, ocupanţii spaţiilor comerciale scoţându-şi marfa de bună voie, fără a fi necesară intervenţia autorităţilor.

Metrorex a avertizat deja că în această săptămână încep procedurile de evacuare a acestor spaţii, deţinute de firma sindicatului, în condiţiile în care termenul acordat pentru eliberarea acestora a expirat în 2 aprilie.

Evacuarea şi demolarea spaţiilor comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului a început, miercuri dimineaţa, la staţia de metrou Ştefan cel Mare. Atunci, au avut loc tensiuni între ocupanţii spaţiilor şi autorităţi.

„Legea este lege. Unde e lege nu e tocmeală. Metrorex a început eliberarea acelor spații comerciale care ocupau spațiul nelegal”, a declarat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.