14.4 C
București
duminică, 26 martie 2023 - 22:11
No menu items!

Spania: Valencia și-a închis radioteleviziunea din cauza problemelor financiare

spot_img

spania

Regiunea Valencia din estul Spaniei și-a închis televiziunea și radioul din cauza datoriilor, ca urmare a reducerilor bugetare impuse de criza financiară în această țară ale cărei regiuni sunt foarte îndatorate, precizează AFP.

Televiziunea regională și radioul RTVV intenționau să concedieze 1.000 din cei 1.700 de salariați, însă justiția a respins marți planul de disponibilizări pe motiv că este ilegal, determinând guvernul regional să închidă aceste media.

„Singura posibilitate este din păcate închiderea radioului și televiziunii regionale deoarece mai mult de 1.000 de angajați fac supraviețuirea lor imposibilă”, potrivit unui comunicat al guvernului regional, care a adăugat că „Menținerea unui efectiv de 1.700 de salariați necesită circa 72 de milioane de euro… un cost pe care guvernul regional nu și-l poate asuma în prezent”.

În vederea stabilizarea finanțelor publice, guvernul spaniol a impus celor 17 regiuni obiective bugetare drastice, Valencia fiind una dintre regiunile cele mai îndatorate din Spania.

Guvernul central a fixat regiunilor obiectivul de a face economii de opt miliarde de euro, prin reducerea costurilor și impunerea de noi taxe în 2014 și 2015.

C.A.