20.2 C
București
vineri, 18 iunie 2021 - 12:22

Spania și Germania caută muncitori români. Unde te mai poți angaja în Europa

spot_img

Peste 1.800 de locuri de muncă sunt disponibile în Spaţiul Economic European, prin intermediul reţelei europene de ocupare Eures. Peste jumătate dintre ele sunt disponibile în Spania, unde angajatorii caută muncitori necalificaţi în agricultură.

Cele mai multe posturi neocupate, respectiv 801, sunt în Spania, 800 fiind pentru muncitori necalificaţi în agricultură şi unul pentru maseur.

Alte 400 de locuri de muncă pentru muncitori necalificaţi în agricultură sunt disponibile în Portugalia.

În Cehia sunt disponibile 182 de posturi, între care 50 pentru lucrători în producţie (asamblarea aparatelor de aer condiţionat), 50 pentru operatori şi 50 pentru șoferi de TIR.

În Marea Britanie sunt 180 de locuri de muncă, dintre care 60 îngrijitori persoane/infirmieri, 60 asistenţi medicali, 40 îngrijitori persoane.

Angajatori din Germania recrutează 50 de asistenţi medicali generalişti, 20 de operatori maşini şi centrale, 15 şoferi de TIR, 10 agenţi de securitate.

În Suedia sunt căutați 15 vopsitori auto, 10 tinichigii auto și 20 de femei de serviciu.

Şi în Ungaria sunt disponibile 50 de posturi de operatori la asamblarea panourilor electrice, iar în Polonia sunt disponibile trei posturi de lăcătuşi-sudori, unul de specialist în vânzări şi unul de inginer şef centru dezvoltare/cercetare.

Trei locuri de muncă vacante sunt în Belgia, dintre care două de directori audit în servicii financiare şi unul de proiectant construcţii metalice. Alte două posturi vacante sunt în Norvegia, pentru doctoranzi inginerie biomedicală şi unul în Irlanda, de tehnician dentar.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul EURES naţional, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma.