10.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 9:36

Spania: Mai puțin de 2.000 de români votaseră până la ora 18

spot_img

Până la ora locală 18.00, la toate cele 18 secții de votare organizate în țara iberică ajunseseră să voteze puțin peste 1.800 de persoane

vot

Corespondentul Agerpres a transmis din Spania că prezența românilor la vot este destul de scăzută. Astfel, cei mai mulți români din Spania s-au prezentat la vot la secția organizată la Consulatul României de la Madrid. Aici și-au exprimat opțiunile electorale peste 400 de români până la ora locală 18.00.

De asemenea, 200 de români s-au prezentat la vot și la secțiile organizate la Consulatul României de la Zaragoza. Mai slabă a fost prezența la urne a românilor la Sevilla și Bilbao, unde au ajuns doar câteva zeci de alegători.

Scrutinul europarlamentar se desfășoară cu normalitate la secțiile de votare organizate pentru români în Spania. Printre aceștia au apărut și unele cazuri în care cetățenii români nu au putut vota listele partidelor politice românești, întrucât apucaseră să se înscrie în registrul electoral spaniol, manifestându-și astfel dorința de a vota listele candidaturilor formațiunilor politice spaniole.

La doar 8 secții de votare deschise în Republica Moldova, românii au stat la coadă pentru a pune ștampila pe candidații pe care vor să îi vadă în Parlamentul European.

S.M.