1.6 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 13:19
No menu items!

Spania anunță o nouă stare de urgență, pe măsură ce infecțiile cu COVID cresc

spot_img

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat duminică o nouă stare de urgență într-un efort de a reduce infecțiile cu coronavirus în creștere, impunând restricții locale pe timp de noapte și interzicând călătoriile între regiuni în anumite cazuri, anunță Reuters. Starea de urgență va avea nevoie de aprobarea parlamentară pentru a dura peste 15 zile. Sanchez a cerut parlamentului să-i aprobe prelungirea până la 9 mai.

Măsurile intră în vigoare începând de duminică seara și vor impune tuturor regiunilor, cu excepția Insulelor Canare, să impună stare de asediu noaptea și să limiteze la șase numărul de persoane autorizate să se întâlnească.

Trăim într-o situație extremă … este cea mai gravă criză de sănătate din secolul trecut”, a declarat el într-o conferință de presă în urma unei reuniuni a cabinetului.

Spania a impus unul dintre cele mai dure blocaje la începutul pandemiei și apoi a relaxat restricțiile în timpul verii.

Dar, ca multe alte țări europene, a cunoscut un al doilea val care a lovit în ultimele săptămâni și are acum unul dintre cele mai mari cifre de infecții din Europa de Vest. Numărul total de cazuri a crescut la 1.046.132 vineri, în timp ce numărul morților se apropie de 35.000.

Un număr tot mai mare de regiuni au cerut guvernului să pună în aplicare măsura.