19.2 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 22:10
No menu items!

Spărgători de locuinţe, ridicaţi de poliţişti. Casa ambasadorului român în Belgia, pe lista hoţilor

spot_img

mascati

O reţea de spărgători de locuinţe care număra 25 de membri, unii dintre ei adolescenţi în vârstă de 14 ani, a fost destructurată, duminică, de poliţiştii bucureşteni. Printre casele vizate de hoţi s-a numărat şi aceea a ambasadorului român în Belgia, Ştefan Tincă. Locuinţa ambasadorului nu a fost însă jefuită.

Potrivit anchetatorilor, cei 25 de membri ai grupării au fost ridicaţi în urma a 25 de percheziţii organizate, simultan, în 24 de locaţii din nordul Capitalei, dar şi din judeţele Giurgiu şi Ilfov. Astfel, 17 suspecţi au fost duşi la Secţia 17 de Poliţie, iar opt la Secţia 5 Poliţie.

Anchetatorii au identificat, până în prezent, 20 de victime, cele mai multe spargeri de locuinţe fiind înregistrate în cartierul Străuleşti.

Oficialii Poliţiei Capitalei au precizat că hoţii foloseau un camion în timpul jafurilor, pentru că furau din locuinţele în care intrau orice le cădea în mână, inclusiv ferestre şi uşi. Nu au atacat doar locuinţe de lux, iar prejudiciul estimat până acum se ridică la „un miliard şi jumătate de lei vechi”.

Raluca Dan