19.8 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 14:28
No menu items!

Spălarea rufelor la temperaturi joase favorizează înmulțirea bacteriilor

spot_img

Rufele nespălate ne îmbolnăvesc. Spălările la temperature joase favorizează înmulțirea bacteriilor

Rufele dumneavoastră proaspăt spălate s-ar putea să miroasă proaspăt, însă nu vă lăsați înșelați  de un fals sentiment de curățenie.

Trecerea de la spălările de temperatură ridicată și detergenți duri de pe vremea bunicii poate fi bună pentru țesături, mediu și pentru pielea sensibilă, dar ne-ar putea costa sănătatea noastră, scrie dailymail.co.uk.

Tendința de reducere a temperaturilor de spălare și volumului de apă alături de detergenți blânzi a afectat eficacitatea procesului de spălare în vederea reducerii  bacteriilor de pe hainele contaminate.

Cercetările au arătat că bacteriile dăunătoare din rufele noastre nu sunt ucise la spălările la temperatură joasă, transformând ciclul de centrifugare într-un mediu propice pentru germeni.

Nivelurile bacteriilor identificate de microbiologi în mașinile noastre de spălat și pe hainele proaspăt spălate și pe care le considerăm curate, au condus expertul în igienă, Dr. Lisa Ackerley,  la necesitatea de a crește gradul de conștientizare a ceea ce este numit „Ciclul de Spălare Bolnav”.

Potrivit Dr. Ackerley  „Consumatorii cred că spălarea normală produce haine curate, însă aceasta nu înseamnă neapărat curățare igienică”.

Faceți cel puțin o dată pe lună un ciclu fără rufe în mașină, la 90 ° C, pentru a curăța interiorul aparatului.

C.I.