5.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 1:24
No menu items!

Soția medicului-erou de la Piatra Neamț, la primele declarații

spot_img

Soţia lui Ioan Cătălin Denciu, medicul rănit în timp ce încerca să salveze pacienţi din incendiul care a izbucnit la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, a declarat, într-o înregistrare prezentată de Digi 24, că soţul ei i-a spus că este bine şi că ceilalţi ardeau, scrie news.ro.

Alina Denciu a spus că acesta nu era calm în acele momente, ci siderat de ceea ce a văzut, însă este un om care îşi face mereu treaba, o persoană corectă care speră „la corectitudine şi din partea celorlalţi”.

„El spunea «eu sunt bine. Ceilalţi ardeau». Era siderat de ceea ce se întâmplase şi ce văzuse acolo. Nu pot să spun că era calm. Era într-o stare de agitaţie, de oroare de ceea ce văzuse. Soţul meu a lucrat timp de un am de zile la Spitalul Saint Lieb în Bruxelles, la anestezie, şi mi-a zis că vrea să rămână să practice această meserie să ajute românii, nu să se ducă în altă parte şi din cauza aceasta a rămas în ţară cu mine”, a afirmat Alina Denciu, într-o înregistrare prezentantă duminică seara de Digi 24.

Întrebată dacă a fost o decizie bună ca soţul ei să fie transportat în Belgia, Alina Denciu a răspuns: „Eu zic că este şansa lui”.

„Asta am discutat cu toţi colegii, şi de specialitatea de plastică şi ceilalţi. Trebuia musai să i se acorde şansa maximală. E suficient că i-au acordat minima şansă de a supravieţui într-un spital românesc, făcându-şi treaba, măcar şansa de recuperare să o aibă”, a adăugat soţia lui Ioan Cătălin Denciu.

Nevasta medicului rănit în incendiu a mai spus că soţul ei nu era genul de om care să stea să comenteze şi îşi făcea întotdeauna treaba. Alina Denciu a adăugat că nu ştie dacă ea ar trebui să îl caracterizeze pe soţul ei, ci mai bine ar fi să fie întrebaţi pacienţii pe care i-a tratat acesta şi care îi transmit acum mesaje de susţinere şi de încurajare.

„El era un om care îşi făcea treaba. Nu stătea să comenteze. Era un om corect şi spera la corectitudine şi din partea celorlalţi. Nu ştiu dacă eu ar trebui să îl caracterizez. Când faci un asemenea gest, cuvintele sunt de prisos. Cred că ar trebui întrebaţi pacienţii pe care i-a tratat şi care îmi trimit mesaje peste mesaje de sprijin şi de încurajare. Nu ştiu. Sper să fie bine”, a completat Alina Denciu.