7 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 19:07
No menu items!

Soția lui Dacian Cioloș lovește din nou: Ar vrea ca tehnica de meditație Mindfulness să fie în programa școlilor

spot_img

Valerie Cioloș, soția lui Dacian Cioloș, potențialul prezidențiabil al USR-Plus propune ca în programa școlară să fie introduse cursurile de Mindfulness, ca metodă de destresare a copiilor.

”Stres și anxietate la copii este o dură și tristă realitate.
În Australia un copil din 7 are cel puțin un epizod de Tulburare mintală pe an. Cauzele? probleme personale, goana după note bune, presiuni de la social media…
Mai mult de 50% din condițiile de sănătate mintale își iau rădăcinile înainte vârstei de 12 ani. A introduce Mindfulness în programa scolară este o modalitate de a adresa această realitate și de a dezvolta abilitățile relaționale și de rezilienta la viitori adulți” scrie Valerie Cioloș Villemin pe Facebook.

Anul trecut, în luna august, Valérie Cioloş-Villemin, soţia fostului premier Dacian Cioloş, a scris pe rețeaua de socializare că vrea să ajute România… cu puterea minţii, prin tehnica Mindfulness.

Conform defințiilor general acceptate, Mindfulness este o stare mentală caracterizată de atenție sporită, curiozitate și acceptare a experienței momentului prezent, care ajută practicanții să devină mai conștienți de ei înșiși și mai capabili să se bucure de viață. Starea de mindfulness poate fi activată și dezvoltată prin metode derivate din practici spirituale antice, care sunt studiate și adaptate de psihologia și medicina contemporană.