17.6 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021 - 17:36

VIDEO Șoșoacă rămâne cu avertisment

spot_img

Senatul a respins, luni, în şedinţă secretă, contestaţia Dianei Şoşoacă la sancţiunea care i-a fost aplicată. Șoșoacă a primit un avertisment scris și nu mai poate reprezenta Senatul în relaţiile interne şi externe pentru un interval de trei luni.

Soluţionarea contestaţiei a fost făcută cu votul majorităţii senatorilor prezenţi.

Pe 26 aprilie, Diana Şoşoacă a primit avertismentul scris, iar două zile mai târziu a anunţat că va contesta decizia pentru că sancţiunea primită creează „un precedent periculos” care deschide calea unei dictaturi.

Biroul Permanent al Senatului a sanctionat-o pe Diana Sosoaca cu avertisment scris pentru comportantul și limbajul agresiv pe care le-a avut in Parlament, dar și pentru că a refuzat să poarte masca într-o instituție publică.

 În 13 aprilie, Diana Șoșoacă a fost protagonista unui scandal uriaș în Comisia Juridică a Senatului, după ce președintele comisiei Iulia Scântei (PNL) i-a interzis să intre în ședință cu masca transparentă pe care o poartă de obicei. Revoltată, Șoșoacă s-a îmbrâncit cu cei desemnați să-i interzică accesul în sala de ședință, a forțat deschiderea ușii, apoi a acuzat că a fost agresată și lovită și a apelat 112 pentru a chema în sprijinul ei forțele de ordine.