17.4 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 21:13
No menu items!

Soros: Există pericolul ca Obama să facă o înțelegere cu Putin cu privire la Ucraina

spot_img

Miliardarul american crede că ar putea exista perspectiva unui acord major, în conformitate cu care Rusia să ajute SUA împotriva Statului Islamic

 george soros

Miliardarul american de origine ungară George Soros consideră că a venit timpul ca statele membre ale Uniunii Europene să se trezească și să contribuie la securitatea Ucrainei, ca să nu ajungă să se lupte pentru ele însele mai târziu, notează agenția ucraineană de presă Unian.

Potrivit lui Soros, sancțiunile împotriva Rusiei sunt necesare, ele sunt un rău necesar, întrucât au un efect depresiv nu numai pentru Rusia, ci și pentru economia europeană. De asemenea, furnizarea de asistență Ucrainei în lupta împotriva agresiunii ruse ar putea stimula nu doar Ucraina, ci și Europa, afirmă Soros într-un articol publicat în paginile The New York Review’s.

Este principial ca Europa să furnizeze ajutor Ucrainei, mai susține Soros, aducând în acest context un omagiu cancelarului german Angela Merkel, care, după părerea sa, a acționat ca un adevărat european, în reacție la amenințarea rusă, fiind cel mai important susținător al instituirii sancțiunilor împotriva Rusiei. În continuare, ea ar trebui să se axeze mai mult pe sprijinirea Ucrainei decât pe sancțiunile împotriva Rusiei, consideră miliardarul american.

Totodată, George Soros își exprimă îngrijorarea cu privire la posibilitatea unui „târg important” între Putin și Obama.

Eu bănuiesc că ar putea exista perspectiva unui acord major, în conformitate cu care Rusia să ajute SUA împotriva (grupării jihadiste) Statul Islamic, de exemplu, și să nu-i mai livreze Siriei rachetele S-300 promise, permițând astfel SUA să-și păstreze poziția dominantă

George Soros

În opinia sa, în acest context Rusiei îi va fi permis să meargă pe drumul său în „străinătatea apropiată” (așa cum numește Moscova spațiul postsovietic). „Mai rău este că președintele (Barack) Obama ar putea să accepte o astfel de afacere”, crede Soros.

Cunoscutul bancher apropiat Grupului Bilderberg, a format anterior o echipă strategică de consilieri care să ajute autoritățile ucrainene la punerea în aplicare a reformelor.