20.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 15:39

Sorina Matei: „Turnătorul victimei lui Augustin Lazăr, avocatul lu Klaus Iohannis”… și al lui Ludovic Orban

spot_img

Victima procurorului general, Augutin Lazăr, a fost turnat în Penintenciarul comunist din Aiud de un fost securist sub acoperire, actualul avocat al lui Klaus Iohannis, a dezvăluit, vineri seara, jurnalista Sorina Matei, în emisiunea sa de la B 1 TV.

Deținutul avea nume conspirativ MIRON și a dat declarații cel puțin împotriva lui Iulius Filip, deținutul ținut în pușcărie de actualul procuror general, Augustin Lazăr.

„Acest deținut Miron este Gheorghe Mușat, avocatul lui Iohannis în dosarul caselor sale”, a spus Sorina Matei în cadrul emisiunii. 
Mușat a fost timp de 13 ani ofiter de Securitate (1970-1983), după care este trecut în rezervă și devine avocat. În 1984, este arestat pentru că a dezvăluit unor cunoștințe că fusese securist și este condamnat la închisoare. Face 4 ani de detenție la Aiud, unde este din nou recrutat de Securitate ca informator, având numele conspirativ MIRON. Își indeplinește conștiincios datoria și întocmește peste 100 de note informative despre colegii săi de celulă, majoritatea condamnați politic”, a spus Sorina Matei, completând că „printre ei, și Iulius Filip. Mușat este liberat condiționat”.
Potrivit unor surse, Gheorghe Mușat ar fi fost și avocatul lui Ludovic Orban

Andrei Tudor