10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 9:31

Sorina Matei: Rareş Bogdan şi-a cumpărat în 2018 vilă şi teren de la familia controversatei prietene a Elenei Udrea

spot_img

Rareş Bogdan, fost moderator de televiziune, în prezent, politician liberal, cap de listă al PNL pentru alegerile europarlamentare, şi-a cumpărat în prima parte a anului trecut, alături de soţia sa, Antoanela Bogdan, o proprietate în Voluntari (zona Pipera), judeţul Ilfov, de la familia bunei şi controversatei prietene a Elenei Udrea, Narcisa Georgescu (fostă Mirică), plecată în SUA şi trimisă în judecată de DNA tot anul trecut, pentru fapte de corupţie în legătură cu retrocedări şi escrocherii imobiliare vizând Societatea Naţională Institutul Pasteur SA, scrie jurnalista Sorina Matei.

Potrivit documentelor prezentate pe sorinamatei.ro, familia Bogdan a fost în contact 1 an şi 4 luni cu familia Narcisei Georgescu, respectiv cu sora şi cumnatul acesteia care se află tot în SUA, pentru cumpărarea vilei şi terenului aferent în suprafaţă totală de 2349 mp, prin două promisiuni de vânzare succesive, pentru ca până la urmă tranzacţia să se realizeze pe 19 Aprilie 2018 iar familia Bogdan să cumpere în final proprietatea din Voluntari (zona Pipera), Ilfov.

Liberalul afirmă că a ajuns să-şi cumpere vilă şi teren de la sora şi cumnatul Narcisei Georgescu „absolut întâmplător” şi că nici nu ştie şi nici nu-l interesează cine sunt de fapt oamenii care i-au vândut totul. În plus, deşi actul de carte funciară al proprietăţii arată că, pentru finalizarea tranzacţiei, soţia lui Rareş Bogdan a contractat un credit de 300.000 de euro, Rareş Bogdan susţine că vila şi terenul de 2349 mp din Voluntari pe care le-a cumpărat de la familia Narcisei Georgescu l-au costat de fapt 500.0000 de euro. Adică a dat pe proprietate jumătate de milion de euro: aproape 300.000 de euro a luat de la bancă, 50.000 de euro de la socru şi 150.000 de euro au fost „bani proprii”. Familia Bogdan mai deţine o proprietate în Cluj Napoca (un apartament într-o vilă şi terenul aferent), una în Alba Iulia (un teren), judeţul Arad, iar potrivit declaraţiilor fostului moderator de televiziune, acesta locuieşte în complexul rezidenţial Stejarii, ridicat de Ion Ţiriac în nordul Capitalei.

Datele de la Oficiul pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară Ilfov ( întreg documentul mai jos) arată că la finalul anului 1998mama Narcisei GeorgescuConstantina Mirică, a cumpărat o proprietate de aproape 1200 de mp în Ilfov, Voluntari, iar la începutul anului 2002, şi Aurelian Cacenco, la ora aceea, necăsătorit, dar devenit ulterior cumnatul Narcisei Georgescu, a cumpărat o proprietate apropiată, tot de aproape 1200 de mp în aceeaşi zonă: Voluntari (zona Pipera), Ilfov.

Documentele arată că pe 27 Mai 2011, cele două proprietăţi- cea a mamei Narcisei Georgescu şi cea a cumnatului acesteia- se alipesc iar din 12 iulie 2011- devin una şi aceeaşi proprietate- de 2349 mp cu trei proprietari: Constantina Mirică, mama Narcisei Georgescu, Angelica Cacenco, sora Narcisei Georgescu şi Aurelian Cacenco, soţul acesteia.

Actele Oficiului pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară Ilfov arată că în anul 2013 (luna aprilie şi luna decembrie) pe proprietatea de aproape 2400 de mp, familia Narcisei Georgescu pune o ipotecă imobiliară la Libra Internet Bank SA: prima la o valoare de 1 milion de euro şi a doua la o valoare de 1,1 milioane de euro care sunt radiate 5 luni mai târziu. Astfel că pe 16 mai 2014, proprietatea nu mai este grevată de nicio ipotecă. Ulterior, în 2014 şi 2015, familia Narcisei Georgescu ridică nişte construcţii pe proprietate care sunt finalizate pe 12 iunie 2016. Aşa se face că pe proprietatea din Voluntari (zona Pipera) familia Narcisei Georgescu construieşte o vilă cu demisiol, parter şi un etaj, construită la sol pe 312 mp – de trei niveluri, construcţii făcute în total de 590 de mp şi restul de teren arabil de 1759 mp.

Andrei Tudor