15 C
București
joi, 30 mai 2024 - 3:08
No menu items!

Sorina Matei dezvăluie șantajul din spatele dosarului „Toni Greblă”

spot_img

Jurnalista Sorina Matei face o dezvăluire incredibilă: dosarul judecătorului constituțional Toni Greblă s-a bazat, de fapt, pe șantajarea procurorului care îl instrumenta. „Procurorii secţiei I a DNA au plecat repede din Bucureşti, s-au dus la Suceava, l-au ridicat pe fratele colegului lor, procurorul şef serviciu de la Secţia a II-a care instrumenta dosarul judecătorului CCR, l-au băgat în dubă, l-au adus în DNA, şi l-au băgat într-un birou, lângă fratele procuror. Fratele procurorului de la Secţia a II-a a fost reţinut de procurorii Secţiei I a DNA în toiul nopţii, la ora 2.30, în ziua de 5 spre 6 Februarie 2015, iar procurorii Secţiei I a DNA au cerut şi obţinut de la Tribunalul Bucureşti arestarea fratelui procurorului şef serviciu de la Secţia a II-a din DNA, fix în cele mai tensionate momente în care acesta instrumenta dosarul judecătorului CCR, ca să pună presiune pe el”, scrie Sorina Matei. 

Conform evz.ro, procurorul șantajat este fostul anchetator DNA Marius Vartic. Acesta instrumenta dosarul lui Toni Greblă.(n.n.). Fratele său, Ionuț Vartic, fost șef la Direcția Antifraudă Suceava, a intrat în malaxorul DNA, condus de Laura Codruța Kovesi, doar pentru că era nevoie ca judecătorul CCR să fie arestat. 

S-a pus în faţa ei, în genunchi, un bărbat, cât era de mare, şi a implorat-o plângând în hohote să nu-i ia fratele. Şi i l-a luat. De atunci, omul a fost de nerecunoscut, nu mai auzea ce-i spui, vorbeai cu el şi se uita în gol. De atunci n-a mai fost el”, povestesc mai mulţi colegi ai procurorului. “A fost cel mai crâncen, cel mai şocant moment din DNA”.

„S-au “omorât” unii pe alţii, s-au urât, s-au băgat în dubă, s-au reţinut, şi-au pus cătuşe şi s-au propus spre arestare, s-au înjurat, toate pe fondul presiunilor şi disperării SRI pe CCR care pica legile Big Brother şi în timpul instrumentării dosarului cu judecătorul CCR. Aşa se distruge pe interior o instituţie, îmbolnăvită de puterea cătuşelor, canibalizându-şi oamenii prin exploatarea vulnerabilităţilor cunoscute doar la momentul potrivit.”, arată jurnalista Sorina Matei. 

Jurnalista prezintă, în continuare, cronologic, date și fapte. 

Citește AICI întreaga cronologie, încheiată cu un lung șir de achitări și demisii din DNA.

„Restul procurorilor sunt în continuare în DNA. Şi toţi ştiu ce s-a întâmplat. Şi toţi tac.”, încheie Sorina Matei.