19.2 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 7:25
No menu items!

Sorina Matei: Avocații familiei Săcărin, care a adoptat-o pe micuța din Mehedinți, conexiuni cu judecători de la Curtea de Apel Craiova

spot_img

„Apar noi date care pun în discuţie decizia definitivă a Curţii de Apel Craiova în cazul adopţiei micuţei Sorina din punctul de vedere al actului independent, echidistant şi imparţial de înfăptuire a Justiţiei”, scrie jurnalista Sorina Matei, care dezvăluie, într-o postare pe Facebook, conexiunile dintre avocații familiei Săcărin (cea care a adoptat-o pe micuța din Mehedinți) și judecători de la Curtea de Apel Craiova – instanța care a emis decizia definitivă de adopție. 

Astfel: 

  • Familia unui alt judecator din completul care a decis adopţia internaţională a micuţei se „cunoaşte” cu avocatul penalist controversat al familiei Săcărin
    Unul din controversaţii avocaţi ai familiei Săcărin are o rudă chiar magistrat asistent la Secţia Penală a ÎCCJ
    Doi din cei trei avocaţi care s-au implicat in cazul micuţei, pentru familia Săcărin au relaţii şi conexiuni chiar directe la Curtea de Apel Craiova.
    La Curtea de Apel Craiova a câştigat procesele cu ANI şi şeful DGASPC Mehedinţi care a propus-o cu forţa pe micuţă spre adopţie, şi celebrul baron Adrian Duicu 
    Preşedinta Curţii de Apel Craiova, Adina Ponea, este sora lui Ştefan Ponea, fostul şef al Poliţiei Mehedinţi şi soţ al procuroarei Elisabeta Ponea, de la Parchetul Curtii de Apel Craiova, fosta colega si sefa a procuroarei Piţurcă

Sorina Matei explică, pe scurt și schematic, conexiunile dintre avocați și judecători. 

Pe scurt şi schematic, conexiunile sunt acestea.

DOI DIN CEI TREI JUDECĂTORI DIN COMPLETUL MICUŢEI Sorina de la Curtea de Apel Craiova: LUCIAN MARIANA LĂLOIANU, preşedintele de complet în cazul micuţei Sorina, judecător, este soţia lui Constantin Lăloianu, procuror şef adjunct al PCA Craiova, cel care a conduce de facto PCA Craiova după 7 ani timp în care a fost procuror general al PCA Craiova, şi şeful direct al Mariei Antoaneta Piţurcă, şefa secţiei de urmărire penală, cea care a ridicat-o şi târât-o pe Sorina la percheziţie.

NELA DRĂGUŢ, un extrem de controversat judecător la Secţia Civilă în Curtea de Apel Craiova, este soţia fostului şef al Curţii de Apel Craiova şi membru CSM, judecătorul Costel Drăguţ, în prezent decedat. Datele din zonă coroborate inclusiv cu datele de pe mai multe reţele de socializare arată că familia judecătoarei (băiat, alte rude) este în contact şi se cunoaşte cu întreaga familie Bălulescu avocatul părţii “americane”.

CEI DOI AVOCAŢI (un penalist controversat şi un civilist) care s-au implicat in cazul micuţei Sorina, de partea “AMERICANĂ”, CONEXIUNI DIRECTE LA CURTEA DE APEL CRAIOVA

În timpul procesului, familia Săcărin a avut un singur avocat, venit de la Bucuresti: Clara Istrate. Însă partea “americană”, familia Săcărin, a mai avut implicaţi de-a lungul timpului în cazul de adopţie alti 2 avocaţi. Unul oficial si altul neoficial. Respectiv, pe Liviu Jan Belulescu, pentru emiterea ordonantei presedintiale de inapoiere a minorei Sorina, cel care aştepta în masină la percheziţie, şi pe Gheorghe Chionea care s-a implicat şi el neoficial în caz, în situaţia cu scoaterea micuţei de la şcoală.

PRIMUL AVOCAT: UN PENALIST EXTREM DE CONTROVERSAT, cu soţia fost judecător al Curtii de Apel Craiova, şi cu o rudă la Curtea Supremă de Jusţiţie din România si altele în Poliţie.

LIVIU JAN BELULESCU este un extrem de controversat avocat, specializat în Drept penal din Craiova şi “bine conectat” la reţeaua din Justiţia craioveană. În relaţii apropiate atât cu personaje controversate (zonă interlopă) dar şi cu procurori, poliţişti şi judecători din toată zona, Belulescu a fost ofiţer activ al Poliţiei de Frontieră, al Jandarmeriei Române, făcând liceul militar Tudor Vladimirescu din Craiova şi urmând cursurile Scolii militare de ofiţeri activi Nicolae Bălcescu din Sibiu.

Avocat al lojei Masonice şi avocat penalist cu casă de avocatură din 1997, Belulescu s-a căsătorit în 1988 cu Paraschiva, pe atunci tot judecător la judecătoria Drobeta Turnu Severin, ulterior judecătoria Craiova şi Tribunalul Dolj, in ultimii 21 de ani fiind judecător al Curtii de Apel Craiova, din ianuarie 2016, pensionată.

Liviu Jan Belulescu nu este singurul avocat din familie si persoană implicată in activitati de investigare penală, zona judiciară sau a autorităţilor de forţă ale statului. 

Didu Anca, alta ruda a familiei este avocat, Ion Belulescu – tot din familie este la IPJ Gorj, iar fiica lui Belulescu este notar stagiar.
De asemenea, Ana Maria Belulescu tot din familia lui Liviu Jan Belulescu din Craiova a promovat de 2 ani şi a ajuns magistrat asistent la Secţia Penală a Curţii Supreme de Justiţie din România, ÎCCJ. Sotul acesteia este tot ofiter MAI.

AL DOILEA AVOCAT implicat neoficial: UN CIVILIST, CU SOŢIA TOT LA CURTEA DE APEL CRAIOVA

GHEORGHE CHIONEA este un avocat specializat în Drept Civil tot din Baroul Dolj ca şi LIVIU JAN BELULESCU cu soţie tot la Curtea de Apel Craiova. Daniela Chionea, este de 13 ani, judecător al Curtii de Apel Craiova, este soţia avocatului familiei Săcărin şi prietenă pe reţelele de socializare şi cu celălalt avocat penalist controversat din speţa civilă, Liviu Jan Bălulescu şi cu soţia sa, fost judecător la aceeaşi instanţă, Paraschiva Bălulescu.

Iar “coincidenţele” nu se opresc aici. Mai multe surse din zonă susţin că una dintre judecătoarele controversate din completul micuţei Sorina, Nela Drăguţ, care a decis adopţia internaţională, se cunoaşte şi cu asociaţii din firmă ai lui Gabriel Săcărin, alti controversaţi afaceristi, fraţii Ilinca, fostii proprietari ai Universitatii Craiova, implicati in mai multe speţe penale în Justiţie si prieten de demult ai unor personaje ca Nicu Gheara sau Gigi Netoiu.

Aşa cum arată actele, Gabriel Sacarin, tatal adoptiv cu cetătenie americană al micuţei Sorina, a fost asociat în firma SC Photo Ranger SRL cu Mirella Ilinca, părţile sociale din firmă ale lui Săcărin fiind cesionate Ilincăi Mocofan Elena Alexandra şi Mirelei Ilinca.

PREŞEDINTA CURŢII DE APEL CRAIOVA, ADINA PONEA ESTE SORA LUI ŞTEFAN PONEA, FOSTUL ŞEF AL POLIŢIEI MEHEDINŢI ŞI SOŢ AL PROCUROAREI DE LA PCA CRAIOVA din dosarele Duicu, Bercea etc. LA CURTEA DE APEL CRAIOVA A CÂŞTIGAT PROCESELE CU ANI ŞI ACTUALUL ŞEF AL DGASPC MEHEDINŢI ŞI ADRIAN DUICU.

Şi asta nu este totul. Tot la Curtea de Apel Craiova a “câştigat” la finalul anului trecut procesul de conflict de interese cu ANI şi directorul DGASPC Mehedinti, Valentin Popescu, dupa ce il pierduse în prima instanţă.

Valentin Popescu este lider PSD in zonă, este fiul lui Corneliu Popescu, fost lider al PSD Orsova, anchetati in dosarele Georgica Cornu si Duicu si in conexiune cu familia Ponea.

Judecatoarea Adina Georgeta Calota-Ponea, presedinte in prezent al Curtii de Apel Craiova este nimeni alta decat sora lui Ponea Constantin Stefan, fostul sef al Politiei Mehedinti si sotul procuroarei de la PCA Craiova Elisabeta Ponea, din dosarele lui Bercea Mondial, acesta fiind la randul sau inculpat in dosarul de coruptie al lui Adrian Duicu de la DNA. Ponea Elisabeta, s-a pensionat în 2016, a fost procuror general adjunct, colega si sefă a procuroarei Piţurcă

Judecatoarea Adina Georgeta Ponea a detinut functia de presedinte al Sectiei de contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Craiova, ulterior a devenit vicepreşedinte al instantei si in prezent este chiar preşedinte al Curtii de Apel Craiova. Tot in colegiul de Conducere al Curtii de Apel Craiova este si judecatoarea Maria-Magdalena Fanuta, cea care i-a dat castig de cauza lui Adrian Duicu in procesul de incompatibilitate cu ANI.

Mai multe detalii AICI