23.9 C
București
marți, 26 septembrie 2023 - 11:27
No menu items!

Sorin Roșca Stănescu iese din închisoare

spot_img

Magistrații au decis definitiv ca Sorin Roșca Stănescu să fie eliberat condiționat

Rosca Stanescu_SZ

D

Decizia penală nr. 341 pronunţată la data de 25 iunie 2015, în baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b) Cod procedură penală raportat la art. 587 alin. 3 Cod procedură penală respingerea ca nefondată a contestaţia formulată de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ Î.C.C.J. –DIRECŢIA DE INVESTIGARE A INFRACŢIUNILOR DE CRIMINALITATE ORGANIZATĂ ŞI TERORISM. S-a dispus punerea de îndată în libertate a condamnatului de sub puterea MEPÎ nr. 1405/2014 emis de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă.

decizie Tribunalul Ilfov

Fostul senator Sorin Roşca Stănescu a fost condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare, în dosarul „Rompetrol”. El a executat opt luni de închisoare, timp în care a scris 3 lucrări științifice și a participat la numeroase activități și programe educaționale în penitenciar.

Din punct de vedere al comportamentului, petentul a fost recompensat de 3 ori şi nu a fost sancţionat disciplinar pe perioada detenţiei. Instanța constată că petentul nu a desfășurat activități productive întrucât nu a fost selecţionat.

motivare Judecătoria sector 4

Sorin Roșca Stănescu a fost condamnat, în octombrie 2014, la 2 ani si 4 luni de închisoare, de judecătoarele Cristina Craiu şi Mihaela Niţă de la Curtea de Apel București, în dosarul „Rompetrol”.