-2.8 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 4:45
No menu items!

Sorin Ovidiu Vîntu rămâne în închisoare

spot_img

Sorin Ovidiu Vîntu rămâne în închisoare

Tribunalul Bucureşti a respins, vineri, cererea de eliberare condiţionată a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, decizia judecătorilor fiind definitivă.

Tribunalula judecat contestaţia lui Vîntu împotriva deciziei Judecătoriei sectorului 4, care respinsese cererea de eliberare condiţionată a acestuia după executarea a două treimi din pedeapsă.La şedinţa de vineri, procurorul a susţinut că omul de afaceri a purtat din penitenciar peste 3.300 de discuţii telefonice şi că nu a respectat anumite norme ale închisorii.

După deliberări, cei trei judecători ai Tribunalului au respins recursul omului de afaceri, astfel că acesta execută în continuare pedeapsa de un an de închisoare la care a fost condamnat în dosarul de șantaj deschis la plângerea lui Sebastian Ghiţă.

Vîntu a arătat în fața instanței că, în accepţiunea procurorului, şi când a vorbit de pe telefonul fix ar fi vorbit de pe telefonul mobil, precizând că în realitate, în mod logic şi fizic, nu putea purta atâtea discuţii dintr-un timp atât de scurt. El a mai spus că procurorii susţin că a purtat convorbiri telefonice inclusiv când era în instanţa de judecată sau cu fiica sa la vorbitor, fapt ce nu se putea realiza fizic.

Comisia de la Penitenciarul Jilava i-a scăzut lui Sorin Ovidiu Vîntu aproape 33 de zile din condamnarea pe care a primit-o şi a constatat că acesta poate cere unei instanţe eliberarea condiţionată. Surse judiciare precizau că membrii comisiei au luat în considerare pentru această decizie şi faptul că omul de afaceri ar fi publicat o carte cu conţinut ştiinţific printr-o editură agreată de Colegiul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior.

R.D.