4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 3:20
No menu items!

Sorin Ovidiu Vîntu poate dormi liniștit. Dosarul “FNI” se întoarce la Parchetul General

spot_img

Sorin Ovidiu Vîntu poate dormi liniștit. Dosarul "FNI" se întoarce la Parchetul General

Dosarul în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată pentru devalizarea Fondului Naţional de Investiţii (FNI) a fost restituit Parchetului General. Motivul: procurorii au făcut greșeli grave în actul de sesizare a instanţei. Printre altele, nu ar fi descris materialitatea faptelor, potrivit avocaţilor.

Decizia de a retrimite dosarul Parchetului General a fost luată luni de magistrații Tribunalului Bucureşti, care au admis excepţiile ridicate de avocaţii lui Sorin Ovidiu Vîntu privind neregularitatea actului de sesizare a instanţei. Hotărârea tribunalului poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel București.

Însă, la termenul precedent al procesului, pe 12 noiembrie, procurorul de şedinţă nu a putut combate argumentele apărării, astfel că instanţa a dat termen 10 decembrie, “pentru a da posibilitatea parchetului de a pregăti apărarea şi a formula concluzii în raport de excepţia invocată privind neregularitatea actului de sesizare”.

Pe 10 decembrie, s-au reluat discuţiile, instanţa a amânat pronunţarea asupra excepţiilor invocate de inculpat, prin apărătorul ales, pentru luni, 17 decembrie, când a decis în favoarea apărării.

Pe 24 septembrie 2012, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au trimis în judecată pe Sorin Ovidiu Vîntu în dosarul “FNI” pentru spălare de bani (două fapte) şi instigare la delapidare.

R.D.