25 C
București
luni, 15 august 2022 - 13:48
No menu items!

Sorin Ovidiu Vîntu, la DIICOT pentru o expertiză grafologică în dosarul privind Realitatea Media

spot_img

Vintu

Eliberat din penitenciar cu doar două săptămâni în urmă, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost convocat din nou la Parchet, de această dată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), într-un nou dosar privind Realitatea Media.

Surse judiciare au precizat miercuri pentru Sursa Zilei că SOV a petrecut maximum cinci minute în biroul procurorului DIICOT care instrumentează acest dosar, unde și-a dat acordul pentru o expertiză grafologică. Potrivit surselor citate, anchetatorii ar urma să compare semnătura lui Vîntu cu cea de pe o serie de documente privind vânzarea, respectiv, cumpărarea pachetului majoritar de acțiuni la Realitatea Media, prezentate la o altă instituție.

În această cauză, și actualul deținător al pachetului majoritar de acțiuni al Realitatea Media, Cozmin Gușă, a fost amendat cu 5.000 de RON, la începutul aceste luni, pentru că nu a transmis DIICOT documentele referitoare la preluarea postului Realitatea.

Investigațiile anchetatorilor vizează nu doar declarațiile publice, dar și cele făcute în fața CNA, din 29 aprilie 2011 până în prezent, de Sorin Ovidiu Vîntu, de Elan Schwartzenberg și de administratorii Realitatea Media în privința patronatului postului de televiziune Realitatea TV. Ancheta este legată de o serie de acuzații de spălare de bani și delapidare pe relația Petromservice – Realitatea Media, procurorii încercând să identifice patronii reali ai postului de televiziune în perioada la care se face referire. Asta, cu atât mai mult cu cât documentele puse la dispoziție de autoritățile cipriote, prin comisie rogatorie, contrazic declarațiile publice ale lui SOV și Schwartzenberg, dar și o serie de documente depuse în acea perioadă la CNA.

Comisia rogatorie a fost constituită la cererea procurorilor români, după ce anul trecut Rise Project dezvăluia că Elan Schwartzenberg nu este, de fapt, proprietarul companiei off-shore Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited – acționarul majoritar de atunci al Realitatea Media. Pachetul majoritar de acțiuni era deținut, în proporție de 82%, de copiii lui SOV – Ioana și Ionuț Vîntu.

Maia Constantin