20.8 C
București
luni, 27 septembrie 2021 - 21:42

Sorin Ovidiu Vîntu – doi ani de închisoare

spot_img

Vîntu către judecători

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat, vineri, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de favorizarea lui Nicolae Popa, condamnat în dosarul “FNI”. Decizia este defintivă și a fost luată de magistrații Curții Supreme, care au menținut astfel hotărârea Curții de Apel București.

SOV ar urma astfel să se întoarcă după gratii, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Pe 12 octombrie 2010, procurorii Parchetului General l-au trimis în judecată pe Vîntu sub acuzaţia că i-ar fi trimis în Indonezia mai multe sume de bani fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI. Astfel, procurorii au arătat că, în perioada octombrie 2009 – ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vîntu i-ar fi transmis lui Nicolae Popa două tranşe, de 50.000 de euro şi 20.000 de euro.

Suma îi era necesară lui Nicolae Popa pentru a se ascunde în scopul de a nu fi descoperit de autorităţile îndrituite să pună în executare mandatul european de arestare emis pe numele său pentru executarea pedepsei de 15 ani de închisoare la care fusese condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă şi executorie.

D.M.