23 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 22:54

Sorin Ovidiu Vîntu a primit o vizită-surpriză. FOTOGALERIE EXCLUSIVĂ

spot_img

Omul de afaceri a fost vizitat de cei doi copii ai săi

Vîntu, încă doi ani de închisoare

Sorin Ovidiu Vîntu a fost adus, vineri, din penitenciar, în Arestul Poliției Capitalei, unde, potrivit unor surse judiciare, a fost audiat de procurori în diverse cauze. El a fost vizitat, de cei doi opii ai săi, Ionuț și Ioana Vîntu.

Cei doi copii au ajuns la ora 16,20 având două pachete cu ei și au părăsit sediul Arestului Capitalei la 17,30. S-au urcat într-o mașină Volkswagen Golf și au plecat.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv, la începutul anului, la doi ani de închisoare cu executare, în dosarul favorizării lui Nicolae Popa, care a plecat din ţară la scurt timp după prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii (FNI), în 2000, fiind condamnat în lipsă la 15 ani de închisoare, pentru fraudă, în anul 2006, şi adus în ţară din Indonezia în 2011.

Vîntu a fost condamnat pentru favorizarea infractorului, fiind acuzat că i-a trimis bani lui Popa şi că a făcut demersuri de îngreunare a procedurilor de extrădare, după arestarea celui din urmă, în 2009, de către autorităţile indoneziene.

În acelaşi dosar, au mai fost condamnaţi şi Ovidiu Ţurcan, la un an de închisoare cu suspendare, şi Alexandru Stoian, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, pentru favorizarea lui Nicolae Popa şi respectiv pentru complicitate la această infracţiune.

Andrei Tudor