31.4 C
București
luni, 2 august 2021 - 12:33

Sorin Oprescu, transferat din arest în spital

spot_img

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, va fi transferat din Arestul Capitalei la spital, pentru a fi consultat de cardiologi.

Deși conducerea Arestului Capitalei i-a acceptat cererea de a fi investigat într-o unitate din rețeaua Ministerului Sănătății, nu i-a fost admisă solicitatarea de a fi consultat, la Spitalul Universitar, de medicii săi curanţi. Astfel, Sorin Oprescu va fi dus la Spitalul Militar.

Sorin Oprescu ceruse să fie consultat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, de trei dintre medicii săi curanţi, pentru probleme cardiace, printre aceştia fiind profesor dr. Dragoş Vinereanu şi profesor dr. Leonida Gherasim.

Avocatul Viorel Mocanu a declarat miercuri, pentru Mediafax, că cererea a fost aprobată în regim de urgenţă, precizând că, deşi Sorin Oprescu ar fi dorit să se aprobe un transfer la Spitalul Universitar de Urgenţă, este mulţumit de avizarea solicitării şi este încrezător în serviciile medicale din Spitalul Militar. „Important este să fie stabilizat şi fixată problema medicală, pentru a nu se agrava mai mult decât este acum, pentru că trebuie să iasă din arest aşa cum a intrat”, a spus Viorel Mocanu.

Avocatul a precizat că solicitarea a fost făcută din cauză că durerile pe care le-a avut Sorin Oprescu luni, când a fost dus din arest la Spitalul „Sfântul Ioan”, persistă, iar familia acestuia şi apărarea doresc şi opinia altor medici cu privire la diagnostic. Potrivit avocatului, din investigaţiile care i-au fost făcute, luni, lui Sorin Oprescu, la spital, se pare că acesta ar fi făcut un „pseudoinfarct”, iar starea medicală ar indica un posibil infarct.

Avocatul a precizat că, luni seară, după ce a fost consultat la Spitalul “Sfântul Ioan”, au vrut să îl ducă pe Sorin Oprescu la Spitalul de Urgenţă Floreasca, însă acesta şi-a citit rezultatele şi a cerut să fie dus direct în Arestul Poliţiei Capitalei, spunând că starea lui s-a ameliorat.

Viorel Mocanu a mai spus că medicii care l-au consultat pe Oprescu i-au spus că nu şocul arestării preventive i-a înrăutăţit situaţia medicală, ci faptul că nu mai urmează acelaşi regim pentru a preveni agravarea stării sale de sănătate.

Avocatul a mai spus că Sorin Oprescu nu doreşte mediatizarea situaţiei sale medicale şi, mai mult, le-a interzis să se folosească de motive medicale în apărare, neputând să folosească nici documentele din care rezultă starea sa.

Andrei Tudor