13.6 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 13:29

Sorin Oprescu le răspunde agresiv iubitorilor de animale

spot_img

Sorin Oprescu le răspunde agresiv iubitorilor de animale
foto: cotidianul.ro

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a comentat miercuri proiectul de hotărâre de consiliu care prevede, printre altele, amendarea celor care hrănesc câinii fără stăpân spunând că locul acestei categorii de animale nu este pe stradă, unde se asociază în haite, şi că pensionarii “să meargă la căţeii pensionari”.

“Pensionarii să mergă la căţeii pensionari. Câinii tineri care pot fi adoptaţi să mergă în spaţiile speciale. Oricum, să nu mai umble liberi pe stradă, să se asocieze în haite. Ne întărim pruterea de a-i seriliza şi de a-i îngriji. Şi celelalte sectoare ar trebui să se preocupe de adăposturi, dar nu oricum şi nu oriunde”, a declarat primarul general al Capitalei.

Oprescu a ţinut să sublinieze că proiectul municipalităţii răspunde dorinţelor bucureştenilor. “Aceste proiect vine în întâmpinarea a ceea ce vă doriţi şi dumneavoastră, şi orice locuitor sau trecător prin Capitală, şi anume câinii să nu mai muşte pe absolut nimeni”, a continuat Oprescu.

Persoanele care hrănesc câinii fără stăpân ar putea fi amendate cu până la 5.000 de lei, potrivit unei prevederi care va fi introdusă în proiectul de modificare a hotărârii din 2009 privind controlul reproducţiei câinilor în Capitală, a a anunțat coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), Răzvan Băncescu.

Andrei Tudor