26.8 C
București
marți, 3 august 2021 - 11:23

Sorin Oprescu, din arest în spitalul pe care l-a condus

spot_img

Sorin Oprescu a fost dus, sâmbătă după-amiază, cu o dubă a poliţiei la Spitalul Universitar de Urgenţă pentru a fi consultat de medici inclusiv pentru probleme cardiace.

Primarul suspendat al Capitalei a ajuns sâmbătă, în jurul orei 16.00, la Spitalul Universitar de Urgenţă, la intrarea în unitatea medicală fiind însoţit de doi agenţi.

Într-un raport realizat de o echipă de specialişti trimisă de Avocatul Poporului la Arestul Central al Poliţiei Capitalei pentru a face verificări cu privire la respectarea dreptului la sănătate al lui Sorin Oprescu se precizează că edilul suspendat al Capitalei trebuie dus de urgenţă şi ţinut sub observaţie într-o secţie de cardiologie, cu aparatură de specialitate, având în vedere “agravarea stării de sănătate, în contextul antecedentelor personale patologice”.

Doi reprezentanţi ai Avocatului Poporului, însoţiţi un medic şi de un reprezentant al unei organizaţii non-guvernamentale, au fost joi la Arestul Central al Poliţiei Capitalei, după ce instituţia s-a sesizat din oficiu cu privire la situaţia lui Sorin Oprescu. Aceştia au stat de vorbă cu Oprescu şi cu reprezentanții Arestului Central, pentru a verifica dacă au fost respectate dreptul la viaţă, la integritate fizică şi psihică şi dreptul la ocrotirea sănătăţii în cazul primarului suspendat al Capitalei.

Sorin Oprescu, care suferă de diabet, a fost dus și luni, pe 21 septembrie, din Arestul Central al Poliţiei Capitalei, unde este încarcerat din 6 septembrie, la Spitalul “Sfântul Ioan”, pentru că acuza dureri în piept, suspectându-se un infarct. El a fost supus unor investigaţii medicale, suspiciunea a fost eliminată și a fost readus în Arestul Capitalei.

R.D.