-2.8 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 4:23
No menu items!

Sorin Grindeanu, propunerea Guvernului pentru șefia ANCOM

spot_img

Premierul Mihai Tudose a transmis, luni, Parlamentului, propunerea Guvernului pentru președinția Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM): fostul premier Sorin Grindeanu.

Precedentul președinte al ANCOM, Adrian Diță, a demisionat vineri, 20 octombrie. Diţă a fost numit în funcţie în luna mai, pentru un mandat de 6 ani, cu votul majorității parlamentare. Diță a preluat conducerea ANCOM de la Cătălin Marinescu și a fost primul șef al acestei instituții numit de Parlament, după excluderea președintelui din această procedură.

“În temeiul prevederilor art.11 alin (1) și alin. (6) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.22/2009 privind înființarea Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, cu modificările și completările ulterioare, vă transmitem nominalizarea domnului Sorin Mihai Grindeanu în vederea numirii în funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, pentru perioada rămasă a mandatului de 6 ani început în data de 11 mai 2017, în cadrul ședinței comune a celor două camere ale Parlamentului, cu votul majorității deputaților și senatorilor prezenți.

Vă rog să primiți, domnule Președinte, expresia înaltei mele considerații”, se arată în documentul transmis de premierul Mihai Tudose președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Sorin Grindeanu nu este la prima funcție în domeniu: în Guvernul Ponta ocupând funcția de ministru al comunicațiilor. În perioada care a precedat ultima remaniere guvernamentală, Grindeanu anunța că Tudose i-ar fi oferit chiar un post de ministru.

R.D.