21.4 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 12:24
No menu items!

Sorin Grindeanu, numit ministru interimar la Agricultură

spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis a luat act de demisia lui Adrian Chesnoiu din funcţia de ministru al Agriculturii şi a semnat decretul pentru numirea ca ministru interimar a lui Sorin Grindeanu, a anunțat Administraţia Prezidenţială.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, vineri, preşedintelui Klaus Iohannis, propunerea de nominalizare a vicepremierului Sorin-Mihai Grindeanu ca ministru interimar al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Funcția de ministru al Agriculturii a devenit vacantă după demisia lui Adrian Chesnoiu.

Adrian Chesnoiu și-a dat demisia din toate funcțiile pe care le ocupă atât în Parlament, cât și în partid, după ce procurorii DNA au cerut, joi, ridicarea imunității sale parlamentare.

Ce acuzații îi aduc procurorii DNA lui Adrian Chesnoiu

DNA a cerut începerea urmăririi penale pe numele ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu, pentru abuz în serviciu și ridicarea imunității.

Procurorii DNA au suspiciuni că, în perioada 9 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine să îi dea acces la mai multe subiecte concepute pentru probele scrise ce urmau să fie susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi la direcții județene.

Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la patru candidați, dintre care, în urma susținerii probelor scrise și orale, doar trei dintre ei au promovat.

DNA mai precizează că la intervenția directă a ministrului Agriculturii în cazul unuia dintre candidați, membri comisiei ar fi fost nevoiți să îl promoveze pe acesta, în condițiile în care nu obținuse un rezultat corespunzător. Acel candidat a obținut până acum peste 33.000 de lei venituri salariale ca urmare a acceptării acestui post.

                                                                                                                  Adina Silav