26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 17:04
No menu items!

Sorin Grindeanu: „Nu suntem la terapie de grup sau la Alcoolicii anonimi. PSD l-a votat pe Marcel Ciolacu premier”

spot_img

Consiliul Național al PSD a decis, miercuri, ca Marcel Ciolacu să fie propunerea pentru premierul desemnat în noua coaliție de guvernare cu PNL și UDMR. De asemenea, social-democrații au hotărât ca varianta desemnării premierului prin rotație să fie adoptată, dar vor cere neapărat ca PSD să dea primul premier.

Miercuri dimineață, înainte de ședința Consiliului Național, Marcel Ciolaciu era ferm și declara că i se pare „logic” ca PSD să dea primul premier.

„Logic, din moment ce PSD a câștigat alegerile, este normal ca PSD să ceară premierul la prima rotație. De aici pleacă negocierile (…) Intrăm într-o normalitate și sunt ferm convins că și Florin Cîțu va înțelege această normalitate și va înțelege că nu poate să vină prim-ministru, după ce a fost demis prin moțiune de cenzură“, spunea, în urmă cu câteva ore, Marcel Ciolacu.

Sorin Grindeanu a declarat, după ședința conducerii partidului, că PSD a votat ca Marcel Ciolacu să fie premierul desemnat al coaliției, și totodată, să fie primul premier din rotativa adoptată de cele trei formațiuni. Întrebat dacă social-democrații ar accepta, după negocieri, ca primul premier desemnat să fie de la PNL, Sorin Grindeanu a răspuns că PSD nu se răzgândește de la o zi la alta.

„Știți, e de la sine înțeles, nu credeți că am dat azi vot pentru Ciolacu premier să fie peste un an jumate. Despre ce vorbim? Noi nu avem nevoie de încurajari, de terapie de grup, noi nu suntem alcoolicii anonimi. Să dăm primii premierul nu e poziția noastră, e poziția dată de români la parlamentare, este de la sine înțeles”, a explicat Sorin Grindeanu.

Marilena Nedelcu