12.2 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 16:09
No menu items!

Sorin Grindeanu: “După ce Liviu Dragnea demisionează, demisionez și eu”

spot_img

Premierul Sorin Grindeanu a i-a dat, joi seara, într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria, un ultimatum președintelui PSD, Liviu Dragnea, și a anunțat că va începe o serie de întâlniri cu parlamentari PSD.

Principalele declarații ale lui Liviu Dragnea:

  • E o zi tristă pentru mine. La presiunile lui Liviu Dragnea am fost exclus din PSD.Mă uit în ochii dumneavoastră și spun așa: oricât ar încerca Liviu Dragnea să scape de mine, am fost, sunt și voi fi PSD-ist. În momentul de față, domnul Liviu Dragnea încearcă să confiște un întreg partid. De un an de zile, acest partid nu a mai avut un BPN care se ținea în fiecare luni, așa cum știti. Singurele modalități prin care se conduce acest partid sunt aceste CEx-uri, convocate la o dată pe lună sau la două luni, în general pentru execuții. Oricât ar încerca Liviu Dragnea să scape de mine, pentru că sunt incomod, am fost, sunt și voi fi PSD-ist.
  • Pe 15 iunie 2017, în istoria noastră se va scrie că Liviu Dragnea, împotriva propriului partid, a decis să dărâme un guvern legitim, pe care, așa cum se lăuda în urmă cu ceva timp, el l-a pus. Nu PSD l-a pus, nu votul romanilor, nu parlamentarii PSD si ALDE, ci el, pe persoana fizică, Liviu Dragnea. Totodată, tot azi, se va mai spune ceva: că PSD a decis să depună moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern, dintr-un simplu motiv, pentru că domnul Liviu Dragnea vrea tot mai multă putere.Care a fost justificarea? Acea analiză mincinoasă, despre care am vorbit aseară. Tot ieri vă mai spuneam că sunt membru de partid de 20 de ani și voi rămâne membru PSD, indiferent de ce spune Liviu Dragnea. Voi rămâne pesedist, indiferent câte CEX-uri de excludere a mea va organiza de acum încolo domnul fost PDL-ist Liviu Dragnea.

  • Ce o să facă într-un final? O să ne excludă pe toti din partid, toți cei care spunem că lucrurile nu merg în direcția corectă? Să știți că nu cred că o să facă lucrul acesta, pentru că nu o să fie lăsat.Într-un final, domnul Liviu Dragnea va fi oprit de către partid. Nu mă agăț de scaun, eu am unde să mă întorc, am făcut școala la timp, fără să repet anii. Domnul Liviu Dragnea se agață disperat de funcții, în speranța că asta îl va salva.

  • Liviu Dragnea trebuie să-și asume situația de criză în care a aruncat România. Este singurul care poartă responsabilitatea acestui dezastru politic. De asmenea, anunț public că începând din această seară că voi avea întâlniri cu parlamentari PSD, care m-au rugat să mă întâlnesc cu ei. Se fac presiuni enorme asupra parlamentarilor PSD pentru a-și dărâma propriul Guvern. Eu îi cunosc și pe cei din CEX și știu că sunt oameni de bună-credință. Îi asigur că sunt alături de ei, pentru că știu prin ce trec.

  • Până luni, îi cer lui Liviu Dragnea să se gândească bine și să-și asume responsabilitatea acestei crize. După ce Liviu Dragnea demisionează, demisionez și eu.

  • Avem obligația să nu îi facem pe români să sufere. În situația în care voi constata că nu pot asigura un guvern funcțional, atunci îmi voi da demisia. Nu îmi doresc să ajungem în situații care să ducă la instabilitate. Acest termen, până luni, mă va clarifica. Eu sper altceva. Varianta pe care mi-o doresc acum este ca Liviu Dragnea să își asume acest eșec și să își dea demisia. În secunda doi, voi face același lucru. Cred că aceasta este rezolvarea corectă.

Premierul Sorin Grindeanu a reacționat, după ce a fost acuzat de liderul PSD Liviu Dragnea că în spatele acestuia s-ar afla „servicii secrete”.

„Voi răspunde la două dezinformări, acum că văd că Liviu Dragnea încearcă cu disperare să mă asocieze cu servicii secrete, cu președintele României. Suntem într-o conspirație existentă doar în mintea președintelui PSD, Liviu Dragnea. Nu eu am fost la partide de tenis, nu eu am fost la șprițuri cu reprezentanți ai serviciilor secrete. Așa că, să se gândească domnul Liviu Dragnea cât mai bine când spune aceste lucruri, pentru că voi avea reacții și mai puternice pe acest subiect.”, a mai spus Grindeanu.