21.3 C
București
luni, 22 iulie 2024 - 8:49
No menu items!

Sorin Grindeanu: „Autostrada Sebeș – Turda va fi deschisă complet marți. Fără festivisme, fără tăieri de panglici”

spot_img

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat, luni, că de marți, 30 noiembrie, se va deschide complet circulația pe Autostrada Sebeș-Turda, A10, deși mai sunt în lucru câțiva kilometri. Este vorba de 25 de km din A10, lotul 2 și încă 4 4 km de pe loturile adiacente și care până acum nu puteau fi folosiți.

De marți după-amiază, drumul de la Cluj la Sibiu va putea fi realizat în întregime pe A10.

„Am fost să verific personal ce se întâmplă pe lotul 2 din autostrada Sebeș – Turda. Azi dimineață i-am chemat la minister pe cei care se ocupă direct, beneficiarul, CNAIR. Având în vedere că mai sunt câteva lucruri minore care pot fi terminate pana mâine (n.r. marți), mâine după-masă se va da drumul la Lotul 2.
 
Fără festivisme, fără tăieri de panglici pentru că nu e loc de festivism. Datoria statului față de cetățeni este una mare, de 30 de ani. Am fost, am verificat personal, am luat toate măsurile. Riscam să stăm alte zile bune cu tronsonul închis, deși se poate da drumu la circulație”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.
Circulația va fi însă limitată la 100 km/h deoarece constructorul nu a apucat să monteze, pe unele părți ale autostrăzii, gardurile de protecție.

În plus, în zona Oiejdea (min 1:55 din video) traficul se va desfășura doar pe unul din sensurile autostrăzii din cauza unei alunecări de teren ce încă necesită monitorizare și lucrări și care ar urma să fie rezolvată abia la primăvară.

Emanuel Stan